Paus

Jag tar en liten paus och återkommer när jag känner mig redo.
Just nu är det för rörigt i mitt inre för att gå att publicera.
Men så mycket kan jag säga: jag har äntligen fått min nya mobiltelefon. Det är kul!
Önskar ett Gott Nytt År!

God Jul!

Det yr runt huset och när jag skulle ut och hämta morgontidningen fick jag inte upp dörren mer än 15 cm. Snacka om att känna sig insnöad! Hoppas nu att Tomten kan ta sig fram trots vädret :-) .
Eftersom jag är lite förkyld får T ta hand om skottningen. Själv tänker jag unna mig lite stilla Qi Gong och sen blir det att städa och fixa. Gästerna kommer vid fem-sex tiden, så det kan bli en lugn dag. Det gillar jag!
Jag önskar en underbar dag och julekväll!
Kram från mig

Tyst och lugnt

Det är tyst och lugnt här hemma. C är hos sin mamma och kommer i morgon eftermiddag och älskade sambon jobbar. Jag har mumsat på torsk och räkor till middag. Det var väldigt gott! Passar på när killarna inte är hemma :-).

 

Jag tror jag håller på att bli förkyld. Det kliar och bränner i halsen och näsan har börjat rinna lite. Känner mig rätt hängig så jag tar det lugnt i stora fåtöljen med te och en spännande talbok. Jag kan inte fatta att det faktiskt är julafton i morgon.

 

Så lugnt som det är nu så rörigt är det nog vid julbordet när alla har kommit i morgon. Underligt hur olika det kan vara.

 

Ja, ja, ska lyssna vidare nu…

 

Önskar er en riktigt GOD JUL!


Jobbsök

Äntligen har det slutat snöa. Solen tittade fram och jag tänkte att nu ska jag ut!

Jag ska bara… och nu har solen snart gått ner och det skymmer ute.

 

Jag är på jakt efter ett jobb, en anställning den här gången. Någon som har ett jobb åt mig???

 

På arbetsförmedlingen får man inte mycket hjälp, men det finns något som kallas ”jobcoach” som man kan få och tro det eller ej, men jag har lyckats få ett ok på detta. Så nu ska jag välja mellan de företag som arbetar åt Arbetsförmedlingen. Det är ett antal privata firmor som går in och hjälper till. Jag har vaskat fram två kandidater som jag väljer mellan. Svårt, båda verkar bra på så vis att det är personlig service och att de har lokal kännedom. Vilken ska jag välja… Det lutar åt en kvinna som även har erfarenhet från lågtidssjuksrivna. Får se hur det blir. Jag ska ta och meditera på saken så jag får ett vettigt svar från mig själv :-).

 

Önska mig lycka till!


Det räcker!

Nu räcker det med snö!
Jag gillar verkligen vinter med snö. Det blir så mycket ljusare och mjukare. Men nu har vi fått tillräckligt, tack. Det är snart som i slutet på förra vintern, man vet inte vart man ska göra av all snö. Det är bara skotta, skotta skotta.
Skotta tycker jag inte om!

Julmysigt

C kom för någon timme sedan. Han ska vara hos oss i kväll, vi är barnvakt så att säga.

Jag har äntligen börjat ta in att det snart är jul och vi har haft en riktigt mysig adventsstund.

C fick tända ljus, vilket han tycker är jätte kul. Han har nyligen fått tillåtelse att tända under vår uppsikt och nu vill han tända alla ljus han ser J. Så vi tände massvis med ljus, tog fram lussekatter, must och te och satte på julmusik och så satte vi oss vi vardagsrummet och hade en härlig julestund. Jag tror vi tyckte om det allihopa. Det händer inte så ofta hos oss, så jag njöt - för jag gillar sån´t.

 

Snart ska vi ta fram granen. Vi kör med plast gran. Jag trodde ALDRIG att jag skulle ha en sådan i mitt hem. Fy! tyckte jag, men det är helt ok faktiskt. Den är fin varje år och barrar inte. Och så spar man ju på träd. C gillat att pyssla och pynta, så vi tänkte passa på nu när han är här. Det är fint att få fram julsakerna lite innan jul, så man kommer i stämning tycker jag. Speciellt ett år som detta när julafton är på en fredag. Och så blir det mysigt när C kommer igen på måndag, jag menar för honom att komma till ett jul fint hem.

 

Ja, då sätter vi i gång. Glad advent på er!


Leverera

Idag blir det ut i snöyran och leverera varor. Jag fick hem ett stort paket igår med hudvårdsprodukter och smink. Nu ska det vidare ut till mina kunder. Blir fina julklappar till både dem själva och deras nära och kära.

 

Men först ska jag ladda med lite stilla Qi Gong, så jag är skärpt när jag ska tampas med de snömoddiga vägarna som inte verkar vara värst plogade.

 

Ha en bra fredag!


Föredrag om avslappning

Jag har blivit ombedd att hålla ett litet föredrag om avslappning för en grupp arbetslösa som går en av arbetsförmedlingens jobb-förberedelse-kurser.

Alla har vi nytta av att kunna slappna av, både när det gäller vårt eget välmående, vår prestationsförmåga. Det ska bli spännande att möta dessa människor och se vad de säger.

Jag har just avslutat ett första utkast till vad jag ska säga. Självkart ska deltagarna för pröva på också!

 

Jag tror jag får passa på att göra lite reklam för min verksamhet när jag är där för jag får inget betalt…


Jobb helg

Jobbar på gymmet i hela helgen fast idag öppnar jag inte för än kl 15 idag.
Frågan är ska jag skotta snö, handla mat eller arbeta med Mary Kay innan dess? Allt behöver bli gjort och T är magsjuk sedan Egypten-resan.
Man kan ju ta det lugnt också...

Efter promednaden

Det var visst sandat… till och med en del trottoarer har blivit plogade och framkomliga. Där ser man.

 

Jag har försökt göra vår egen ingång lite mer tillgänglig. Trapporna var täckta med ett tjockt lager is. En iskulle på varje trappsteg. Jag hittade inget spett, men fick tag på en kofot modell större och tyngre som jag hackat is med till armarna skakade av ansträngningen. Huh, Vad jobbigt det var! Lite tösalt och trappan kommer vara isfri J.

Efter allt slit belönade jag mig med den efterlängtade promenaden. Känns skönt!

 

Nu skymmer det och vi kurar inne. Tror jag ska lyssna lite på talbok…


Ännu en dag…

…i vinter Sverige. Vitt, vitt och vitt. Jag längtar ut! En härlig uppfriskade promenad på snövita vintervägar ska det bli efter lunchen. Här i Oskarshamn sköts plogningen så att det ser ut ungefär som i Norrland. Inte ett sandkorn på gatorna. Skulle mycket väl kunna använd en spark att ta sig fram med – om jag hade någon. Vore riktigt nostalgiskt! Som barndomens vintrar i Dalarna :-).

 

Nu blir det grillad kyckling med hirs och broccoli.

Resan

Så var vi hemma igen. Jag ägnade större delen av gårdagen åt att städa och emellanåt sova. Jag var hur trött som helst.

 

Idag har jag laddat upp lite bilder från vår soltripp som jag tänkte visa er :-)

 

Hotellet sett från vattnetVi bodde jätte fint på ett hotell som för tankarna till tusen och en natt. Det var ganska stort men bestående av små bungalow-aktiga byggnader i mycket fin arkitektur, så den där ”stort hotellkomplex-känslan” fanns aldrig. Vi gillade det verkligen!

Liten del av vårt hotell

 

Maten var ingen höjdare. Buffé mat som var ganska lika varje dag, dock rent och fräsch och fin utsikt. Vi klarade oss från magåkommor och det är ju ett stort plus. Servicen på hotellet var annars bra. Vi lärde oss fort att lite dricks kan trolla fram välkomna extratjänster. Till exempel behövde vi bara sätta oss vid poolen, så kom poolbar killen med drickat. Han lärde sig snabbt vad vi ville ha. Jätte trevligt! I biljardrummet fick vi en ”kompis”. Hos honom räckte det visst med att han tyckte att vi var trevliga för vi fick nästan alltid förtur till borden. Han fick självklart lite dricks han med, vi ville ju gärna tacka för servicen. Det var rent allmänt så att det var positivt att vara svensk. Det var så mycket buffliga och högljudda ryssar, så det var lätt att bli omtyckt i jämförelse med dessa människor.

Hotellet hade fler restauranger, men här åt vi mest. Här åt vi för det mesta.

 

 

Värdet var toppen! 28-30 grader varje dag, sol och lätt havsbris. Kvällarna var ljumna och perfekta för shopping och att strosa runt.

Slappar i skuggan. På nedre plan, valvet till höger. Det var vårt rum. vårt rum

 

Läget på hotellet var jätte bra. Vi såg ut över havet när vi tittade ut från rummet. Vattnet var kristall klart och runt 25 grader varmt :-) Perfekt för slappa dagar och lata kvällar.

Utsikt från rummet Utsikt över en liten strand från vårt hotellrum.

 

Förutom de super aggressiva försäljarna i affärerna, så har vi fått en gott intrycka av Hurghada.

 

 

 

Jag tog med mig ett minne på armen. Gjort av henna...

Jag tog med mig ett litet minne på armen. Det står Malin på arabiska...gjort i henna.


Hemma

Vilken kontrast! Vi lämnade öken, 30 graders värme och sol för att drygt 4 och en halv timme senare landa i minusgrader, snöyra och mörker.

 

Det kommer bilder och en rapport från vår vecka i Hurghada de närmaste dagarna…


RSS 2.0