Första och sista

Nu har jag haft min allra första riktiga coachingsession. Pirrigt värre!

Det gick bra :-) men jag har nästan sönderanalyserat den så här i efterhand. Jag har en tendens att tycka att jag är ok om jag är perfekt. Lite höga krav på en nybörjare kan man tycka.

Ska jag vara ärlig så är det en hel dum inställning som inte hör hemma i ett sunt liv. Jag skrotar den här och nu! Jag var alltså ok och det var bra :-). Och coachingen är lika spännande som alltid.

 

I kväll är det dags för den allra sista Qi Gong timmen för den här terminen. Det har varit fantastiskt kul och inspirerande även denna höst. Nyfikna positiva elever, spännande processer som startar i och med träningen, nya utmaningar och mycket repetition. Fram för allt är Qi Gong kurserna fyllda av energi, stillhet, förundran och glädje. Så kul! Jag ser redan fram emot nästa termin :-) kurserna startar vecka 6.

 

Nu önskar jag er en skön sista kväll i november och i morgon en härlig första dag i december.


Målbilder

Att vi påverkas av bilder råder det väl inget tvivel om när man tänker på hur mycket reklam vi alla får i brevlådan. Men har ni tänkt på att man kan använda bilder för att peppa sig själv?

Jag tänker så här: Gör en bild eller ett collage som föreställer det du önskar dig. Varje gång du tittar på bilden blir ditt mål så mycket tydligare och din hjärna och ditt hjärta kommer att ta in den och göra den till din sanning. Omedvetet kommer du att ta dig dit du vill!

Du ser ditt mål, när du ser det blir det tydligt, dina tankar går till målet (det är möjligt!), du känner hur det känns att vara i mål (bra!) och du kommer att handla så att du tar dig dit. Det blir en positiv spiral som ger kraft och glädje.

Jag tycker det är toppen med bilder och därför prövar jag att göra ett målbildscollage som jag vill ska stötta mig i min utbildning till coach. Varje gång jag ser mig som framgångsrik coach blir det lite verkligare för mig och i stället för att tvivla så kan jag känna hur bra det känns att vara där.

Vad tror du, kommer det att fungera?


Börjar bli klart!

Nu börjar vi se resultatet. Snart blir det fika :-)


Lussebullar

Nu var det länge sedan jag skrev... men här är jag ingen!
Den här gången är jag mitt uppe i lussekatt-bakande. Jag tror inte jag har bakat saffransbröd på över 10 år, så det kanske är på tiden?
Degen har jäst, jag har format de små godingarna och nu gräddas det för fullt. C och han kompis börja tycka att det tar väl lång tid innan det går att provsmaka :-). Det luktar ju så gott!

När det vänder

Den här dagen började på sämsta tänkbara sätt. Jag vaknar för tidigt (vid 5-tiden), har värk (som väcker mig), kan inte somna om (det gör för ont och jag hittar ingen ställning) och jag är trött och känner mig så där hektiskt orolig som jag kan bli när det låser sig i bröstryggen.

Till slut slumrar jag till och med katten tätt tryckt intill mig sover jag en stund som känns alldeles för kort när jag blir väckt av telefonen som ringer några korta effektiva signaler och ja, det är väl bara att masa sig upp.

 

MEN även den sämsta dagen kan få ett gott slut! Det är bra att komma ihåg när allt känns motigt.

 

Just den här dagen lyser solen emot mig. Det känns härligt efter alla mulan mörka dagar vi haft. Lite energi strömmar till. Jag bestämmer mig för att dagen får bli en ”ha det bra” dag.

Den inleder jag med hemmagjort äppelmos med mjölk och flingor och sedan ett rejält pass Qi Gong. Det var länge sedan jag tränade alla tre stegen i Biyunmetoden efter varandra och det gör underverk. Efter ca.en och en halv timmes Qi Gong mår jag mycket bättre.

Så bra att jag ger mig ut och njuter i solen.

 

Nu är jag pigg, har nästan ingen värk och den obehagliga känslan har dragit sin kos.

Så skönt när det vänder!


Stressigt?

"Puh, det är så mycket nu. Jag skulle behöva slappna av, men jag har inte tid."
Känns det igen?
Faktum är att vi inte har tid att låta bli att slappna av!
Prova ska du se, du hinner så mycket mer om du tar en paus. Och som bonus kommer du att må så mycket bättre.
Avslappning ökar koncentrationsförmågan och ger ny kraft.
Bland annat!

Sömnig lördagförmidag

Ute är det mulet men milt. Det är ungefär samma tillstånd som jag befinner mig i, lite dimmig, trött.
Idag var det upp med tuppen för min del. Jag är ju inte van vid det så nu när klockan närmar sig halv elva börjar jag känna mig mogen för att krypa till sängs igen. MEN det får vänta. Än så länge är jag på jobbet, vilket idag innebär receptionen på Friskvårdshuset. Får väl jobba vidare...
Gäsp!

Myser vidare

Katten har rullat ihop sig tätt intill mig och sover djupt, elden sprakar i kaminen och jag läser om välbefinnande, kommunikation och transaktionsanalysen = pluggar.

Det är så fridfullt och mysigt.

 

Jag funderar på hur viktigt det är med närhet och känslan av ro för vårt välbefinnande. För mitt välbefinnande! Jag behöver det definitivt. Det blir så tydligt när jag sitter här med varma söta lilla kissen tätt intill mig. Hon utstrålar frid och tillit - antagligen gör jag det också just nu. Vi ger varandra ”smekningar” som man säger inom TA (transaktionsanalysen). Det betyder uppmärksamhet och bekräftelse på vanlig svenska. Lugnet smittar och vi mår bra.

 

Ibland kan det nog vara lättare att både ge och ta emot ”smekningar” gentemot djur. Helt enkelt för att djur alltid är uppriktiga. Det finns ingen dold agenda, inga dolda budskap och komplicerad verbal kommunikation. Vi människor är knepigare, det är inte ens säkert att vi förstår oss på oss själva. Vi har till och med förmågan att föra oss själva bakom ljuset. Ljuger, undviker och förnekar, allt för att komma undan sådant som känns obehagligt. Det skapar oro och osäkerhet som i sin tur skapar behov av försvarsstrategier, som skapar oro…

MEN vi har också förmågan att vara raka ärliga och välja hur vi vill förhålla oss till oss själva och andra. Vi kan skapa ro och närhet och välbefinnande! Det känns bra J.

 

Så jag fortsätter läsa, reflektera och mysa…och utvecklas.


Mysigt och pluggit

 

Elden sprakar i spisen och ljusen brinner stilla i den stora golvljusstaken. Vi tillbringar eftermiddagen i gillestugan. Riktigt mysigt! T sover och jag pluggar...

 

 

Intressant!

Och elden sprakar och värmer :-)

 

 


RSS 2.0