Ful och så cool

Nu har jag varit och shoppat på Kupan, Röda Korsets secondhand affär. Vi har nämligen blivit bjudna på 70-tals fest och jag har inte den riktiga looken i min garderob.

Gissa om jag blev överraskad när jag på Kupan kunde välja mellan inte mindre än 4 olika plagg i min storlek. Vilken guldgruva! Det blev en broderad byxdräkt, byxa med tunika i brunt, orange, guld. Foto kommer nästa vecka!


Tragikomiskt

För andra gången på kort tid har jag sett på kvinnliga framträdanden som inte kan benämnas som annat än tragikomiska. Riktigt tragiska historier förpackat eller berättat med humor eller försök till humor.
Först såg jag filmen "Bridmaids". Tragisk, inte kul men äcklig. Och nu ikväll tittade jag på Mia Schäringers föreställning "Dyngkåt och hur helig som helst". Tragiskt och bitvis roligt.
Varför är kvinnors liv ofta så färgade av tragik???
Kanske ligger möjliga svar just i dessa två berättelser.
Men ärligt talat, vill du skratta och bli glad så håll dig till något mer IQ befriat och lättsamt!

Ormblod på mattan

Jag har ormblod på mattan i mitt arbetsrum.
Konstigt? Nej, inte alls. Katten har varit framme igen...
Den här gången var det en smal halvmeter lång orm hon kom in med och dödade under mitt skrivbord. SUCK!
Tur att jag hade min mamma på besök. Hon är super cool, tog reda på att ormen var död och bar ut den.
Tack, mamma!

Det blir en bra QiGong-höst

Två härliga grupper mötte mig idag. Den ena med nybörjare och den andra med dem som redan kan.

Det blir inga stora grupper den här hösten, men det känns som det kommer bli bra grupper. Jag känner mig jätte glad :-).

 

Kul att vi är igång!


Kursstarten nära

Nu är det bara två dagar kvar tills jag drar i gång mina Qi Gong kurser. Det ska bli spännande att se vilka jag kommer att möta denna termin.

 

På onsdag har jag gratis prova på!

 

Sen först vet jag hur gruppen kommer att se ut. Kul ska det bli!

 

Fördjupningskursen startar också på onsdag, men där har jag en klarare bild av vilka som kommer att delta. Det verkar bli en liten grupp på 4 elever, men det kommer att bli desto personligare. Det ger mycket även för mig. Härlig att återse och även träffa nya Qigongare!

 

Mer info om Qi Gogen på www.gladaskoldpaddan.se


Sol

Vilken härlig helg det varit! Sol och sommarvarmt både lördag och söndag :-)
Gräset växer så otroligt fort nu när det är både fuktigt och varmt. Blev till att klippa och kratta även denna helg. För att vara vår tomt är det ovanligt.
Annars har C och jaghaft en lugn helg. Han har varit utan lekkamrater och tristessen ledde tillslut till mycket kreativitet. Nu har vi just firat av helgen med våra favoritmaträtter och en bit cholklad till efterrätt.
Återstår bara att önska dig, kära läsare, ett gott slut och en god start i nya veckan.

RSS 2.0