Dagen D och snöstorm

Det skulle ju vara uppehåll och vindstilla i dag. Kanske till och med lite sol… Istället vräker snön ner och det blåser rejält. Jag tror det har kommit ca.15 cm snö över natten.

 

Nu ber jag vänligt men BESTÄMT sluta blåsa och snöa tills vi ska flyga iväg!!! Hör ni det, se till att det blir flygbart väder till i eftermiddag!!!!!

 

Till dess får vi väl försöka skotta oss ut genom dörren och få garageuppfarten framkomlig.

Vilket äventyr!

 

Håll nu tummarna för att vi kommer iväg och att allt går bra!

 

TACK! Puss och kram :-)


Packad och klar

Jag är så himla nervös. Magen är som en knut och andningen har åkt upp till övre delen av bröstkorgen. Så onödigt att gå och spänna sig men det verkar inte vara mycket att göra åt. Resfeber är resfeber…

 

Nu är jag i alla fall nyvaxad, har packat väskan och fixat allt annat som ska ordnas med typ: katt vakt, husvakt, inköp, städning och och och. Det är bara att vattna blommorna kvar. Skönt det!

 

Tror jag får ta en meditation och slappna av.

 

I morgon bär det av!

Så… vi hörs om en vecka eller så! :-)


Två dagar

Dags att fixa det sista inför resan. I morgon blir det till att packa och på söndag… på söndag bär det av mot sol och värme!


Qi Gong avslutning

I onsdags var sista gången. Det känns lite vemodigt men samtidigt bra att ta farväl av eleverna. De är mogna att klara sig själva nu! Vi har haft en bra termin ihop och jag har verkligen haft roligt och fått mycket positiv energi. Det tackar jag för!

 

Vi avslutade med träning, förståss, och med en kopp fint grönt Long Jing tee och så lite pepparkakor. Det gäller att blanda det svenska och kinesiska ;-).

 

Nästa termin vill många fortsätta vilket känns jätte roligt. Äntligen har mun mot mun metoden kommit igång, så även nya förfrågningar kommer in.

Det känns så härligt att det rullar på! För det har verkligen varit trögt i starten, fast det är glömt. Nu är det full fart framåt som gäller :-).

 

Jag säger bara det: vill du bli glad och må bra, träna Qi Gong!

 



Klar!

Min älskade sambo förbarmade sig över vårt hallstaket/spaljéelende och fixade den tredje måningsomgången, så nu är den vit och fin OCH klar!

 

Här kan ni jämföra före och efter… :-).

 

 



Trött på att måla

Jag är redan trött på att måla. Gick över hela spaljé-eländet igår med ytterligare en strykning och har ont i armar och axlar i dag. Jag ska ge er ett bra tips: måla INTE om en hallspaljé! Det är så krångligt, massa små vinklar och vrår och pill och jobb. FY TUSAN vilket jobb! Det tar evigheter och överskrider vida min tålamodsnivå.

 

Fatta att man först måste lägga på två lager med kvist lack sedan två lager med grund färg och sedan förhoppningsvis bara ett lager med vanlig färg, men även här kan det bli tal om två lager. För att få en gammal hallspaljé vit. För mycket jobb enligt min mening. Tacka vet jag rena stora ytor där det bara är att måla på! Grymt, suck och pust…

 

Jag tröstar mig med att nu är det förhoppningsvis bara en strykning kvar, en tredje (puh!). Och fint blir det!


Snö

Världen är vit.

 

De senaste dagarnas ösregn övergick i går eftermiddag till snö. Nu ligger ett ca. 5 cm tjockt lager av snö som en ljus matta utanför huset. Och det verkar som det kommer mer de närmaste dagarna.

 

Jag gillar snö för det blir så ljust och trevligt, MEN jag hoppas på fint väder och uppehåll på söndag när vi flyger iväg. Känns liksom bättre med bra/lugnt väder. Jag är nervös, resfeber! Wiiiiiii!!!!!


4 dagar kvar

Nu är det bara 4 dagar kvar, sen är det dags. Dag 5 smäller det!!! :-) hihihi
Längtar ju extra mycket nu när det vräker ner regn från himlen sedan dagar och snön är visst på väg...

Målar vidare

Så! Nu har vi satt igång. Det känns riktigt bra.

Målningen i hallen är återupptagen. Spaljén har fått sig en första strykning. Jag hade hjälp av T idag. Så trevligt att fixa tillsammans :-) Mys pys! Det kommer bli jätte bra att få allt vitt. Ett lyft för hela hallen, så mycket ljusare.

 

Och bara en vecka kvar till Egypten! HIHI :-)


en vecka

Exakt en vecka kvar...!

Rusk väder

Mulet, regn, ösregn, regn, snöblandat regn, regn…

En grå dag.

 

Någonstans efter mulet och mellan ösregn och regn insåg jag att det inte kommer bli bättre idag. Mycket tappert rustade jag mig med regnkläder och gummistövlar och gav mig ut på en rask 30 min. promenad. Ja, jag vet. Jag är jätte duktig! ;-) hihi.

 

Men sen har jag mest kurat inne. Jag passade på att vattna blommorna åka och storhandla mat och tvätta. Ja ni vet, sån´t tråkigt som måst bli gjort.

 

Nu ska jag fredagsmysa med mig själv. Har inhandlat god mörk choklad…mums! Tror faktiskt att jag ska ta och titta på Idol i kväll. Kan ja var kul att se så här mot slutet…kanske…

 

Önskar er alla en riktigt trevlig helg!

 

Och vet ni?!? Nu har nedräkningen börjat!!!!!!!!!!!!!!!!!

9 dagar...


Mer makeup

Har just varit och haft min femte makeup rådgivning på två veckor.

Jag har instruerat sju av dem som deltagit och själv övat på att sminka en av dem. Jätte kul och lärorikt både och! Det är så spännande att se hur olika färger ser olika ut på olika personer och hur olika tekniker kan framhäva och dölja och förändra ansiktet.

 

Det är inte alltid helt lätt att sitta och titta på och förmedla endast med ord hur någon annan ska lägga sin makeup, men det går oftast bra och den som får rådgivningen kan ta med sig lite mer hem än bara ett färgval och ett resultat Hon har faktiskt övat redan innan hon kommer hem och vet att hon kan!

 

Jag tror jag skulle vilja öva mer på att sminka andra. Det är något helt annat. Och så behöver jag öva vidare framför allt på färgval. Kul att kunna fortsätta lära!

 

Ni som känner mig vet hur lustigt det är att jag nu faktiskt lär andra hur man kan sminka sig. Det är nästan lite ironiskt. För ett och ett halvt till två år sedan visste jag inte själv! Haha, så det kan bli. Jag var inte ett dugg intresserad. Kanske på grund av att jag kände mig helt vilsen? Men ack vilken blodad tand jag fått, det är jätte kul det här!


Vilken stämning!

Nu är jag så där lycklig igen.

 

Rummet har varit fyllt av en avslappnad men total koncentration. Energin har flödat samtidigt som det har rått absolut stillhet. Det är så häftigt. Ni skulle ha varit med i kväll!

 

Varje onsdag blir jag lika glad av att möta mina Qi Gong elever. De gör framsteg hela tiden! Alla är så intresserade och glada. De tampas med sig själva, ställer bra frågor och är så härligt närvarande. Det gillar jag.

 

Jag känner mig såååå nöjd!!!


Trevlig helg!

Fredag och start på några aktiva dagar. Vi startar redan nu med fotbollsträning för C. Sen är det hem och duscha och sedan iväg på Oskarshamns Kulturnatt. Stan är full med en massa aktiviteter som musik, konst, teater, idrottsuppvisningar och mat. Jag och C ska gå på teaterföreställningen Spökslottet. Passar ju bra i mörkret, eller hur?! Jag tror nog att vi ska ta oss en sväng i Kråkerumsbacken och testa att måla med självlysande färger och kanske fika lite också. Vi strålar nog samman med vänner, så vi får se vad det blir.

 

I morgon är det upp tidigt och iväg på innebandyturnering. Cs första! Jätte kul för honom, mindre kul för mig. Det tar ju alltid sån´ tid! Men, men vad gör man inte. T jobbar natt hela helgen och sover på dagarna, så då får jag ställa upp. Vill jag ställa upp.

Sen blir det roligare för mig! För på eftermiddagen kommer vännen R med moster hit för att få sig en makeup rådgivning. Det blir kul!

 

Söndag är vigd för lugn och ro.

 

Trevlig helg!!!


Lister och nästa projekt

Så här blev det när golv och dörrlisterna blev vita.

Ska jag ta och måla dörrarna vita också? Vad tycker ni???
Näst på listan är i alla fall spaljen i hallen:

Jippi! Och sen så irriterad.

Jiiiipppiii! Alla lister uppspikade och på plats! Så skönt. Känner mig glad och full av iver att fixa till det sista så att det ser fint ut. Eftersom jag använt gamla lister finns lite hål och skavanker att spackla igen och måla över. Det vill jag göra nu!

 

Och så blir jag så jävla irriterad!!! Självklart finns inte min lilla spackel-mojäng där den hör hemma. Nämligen i min verktygslåda. Nej, nej, den har fått fötter och förenat sig med allt annat som käre (just nu icke populäre) sambon har använt. Garaget är i en så total röra att varje gång jag går ut dit måste jag leta. Jag AVSKYR att leta efter allt. Jag har under dettav list-projekt med ganska gott humör letat efter kofoten, gummihammaren, vanlig hammare, spik, penslar osv. Det mesta har jag lyckats hitta annat har jag fått köpa nytt. Fast jag vet att det finns någon stans. Ja, ja, det har gått. Men nu var det bara en letning utan resultat för mycket! Grrrrrrr!!!

 

Ni undrar förståss varför jag inte städar upp i garaget och ser till att få ordning på grejorna. Det beror på att garaget är T projekt. Han är inte snabb min sambo, men har man bara uthållighet så brukar det bli klart. Jag fixar alltså inte i ordning för

1. det är hans jobb

2. garaget ska vara Ts arbetsrum och det får han göra i ordning själv, är ju ingen mamma! Morrr!!!!!

3. jag har ingen lust att vara en enda som städar och håller ordning

 

Det ska tilläggas att T nu hukar och underdånigt erbjuder sig att på en gång gå ut och leta. Han föreslår också att jag ska ta mig en bit mörk choklad…för då hoppas han att jag blir på snällare humör. Haha, jag tänker morra ett tag till för det känns ganska bra. Kan ju ta mig lite choklad ändå :-).

Problemet är att jag inte är bra på att vara sur länge…


Så härligt

Jag har just haft veckans två Qi Gong kurser. Så härligt!

Jag blir så glad av alla kursdeltagarna och den härliga energin som skapas. Det är verkligen kul att se hur de utvecklas. Det som verkar omöjligt i början är helt plötsligt ganska enkelt. Och så är det förståss en hel del som utmanar dem. De tampas med rörelserna, tränar och protesterar och så skrattar vi. Det är verkligen upplyftande när man kan ta även det svåra med ett skratt. KUL :-) !


Listerna kommer på plats

De första listerna är nu åter på plats. Det blev... annorlunda, men jag tror det blir bra när allt är klart.

Redan kalt

Jag var på promenad idag och då såg jag det. Blev varse tidens gång. Ibland tar det ett tag innan det smälter in. Naturen har förändrats igen upptäckte jag.

 

Träden är nakna och förbereder sig inför vinterkylan. Luften är kall även om solen tittar fram ibland och det enda som är höst-rött är mina kinder efter promenaden. Dagsljuset är på väg bort och det är dags att börja kura inne. Jag tycker inte det är så länge sedan träden pryddes av en gul-orange krona som glittrade i solen. Jag hänger lite efter inser jag. Katten och C har redan anammat detta vara inomhus. Själv kompenserar jag den korta dagen med min dagsljuslampa och vitamin D.


Målar mer

Idag har jag grundat en första runda. Det var ett jäkla pillgöra att måla de otaliga småbitarna. Det är nämligen en väldans massa mini-listbitar, ja som ett pussel ungefär. Fast efter ett tag kom jag på att det går mycket lättare om man har mycket färg på penseln. Det droppar inte så lätt som jag trodde. Man lär så länge man lever…har jag hört.

 


Målar

Idag har jag fixat färg och gjort allt förberedelsejobb, fått på två lager kvistlack och känner mig nöjd. I morgon blir det grundfärg!

RSS 2.0