Härlig dag

Vi har verkligen haft en härlig dag, T och jag. Sol, bad, lite träning på gymmet och så god mat och ett glas vin/öl i kvällssolen. Nu har solen försvunnit bakom grannarnas träd, så nu drar vi oss inåt och bänkar oss framför bioduken.

Det känns som semester och sommar igen :-).


En grå dag

Det regnar. Ett fint tunt regn som på minner om dimma. Sen tar det i och vräker ner från himlen bara för att en stund senare vila i enbart grått på himlen. Vi har en riktigt kura-inne-dag idag. T verkar vila sig igenom denna gråa dag. Precis som katten. Han har inte riktigt vaknat än fast klockan är snart halv fyra. Och jag förstår honom, det är svårt att bli pigg när himlen pressar nedåt och färgar sinnet mjölkvitt av fukt. Det börjar ta på mig med nu. Jag känner mig tröttare och håglösare för varje minut.

 

Det börjar bli dags för Qi Gong, så att sinnet kan lätta!

Jag gläder mig när jag tänker på att jag ändå fått en hel del fixat idag, trots allt det grå förlamande. Det känns skönt!

 

Jag är på väg in i höstens aktiviteter. Jag har gjort ett kursprogram för hösten :-). Jag kommer att erbjuda både makeup-, hudvårds- och avslappningskvällar och så Qi Gong förståss. Det blir bra!

 

Så jag är på väg, men vilar i det grå blöta idag. Hänger kvar i sommaren ett tag till dock sakta redo att glida över in i nästa årstid och aktivitet.


Letar kurs

Det är så spännande nu. Jag letar coachutbildning och har pratat med två av tre som verkar bra. Kommer det att bli??? Vilken ska det bli??? Vart, när och hur??? :-)

Fler och fler

Idag kom det 4 stycken på Qi Gongen jag har ute på Gunnarsö Camping. Det blir fler för varje gång :-)
Sol och härlig träning trots det ringa deltagartalet.
Nu är det dags att sova. God natt!

Dags att gå hem

Så har ännu en dag nått kvällen. Jag börjar bli trött och det känns könt att klockan snart är 22.
Varför? Jo, jag jobbar på gymmet i kväll och klockan tio stänger vi. Jag vill hem till mina gullepluttar som kommit hem från Legoland idag.

Vi åkte faktiskt om varandra. Jag körde ut från garageuppfatren och de köre in. Vi hann bara pussas och säga hej.

Tre minuter i tio och dags att stänga av musiken och fösa ut folk...

Hej och god natt!

Rätt lugnt

Det blev en rätt lugn natt. Katten väckte mig kl. 3 och höll sedan på att rumstera om i källaren i en timme innan hon somnade på mina fötter.
Jag var för trött för att gå upp och titta vad hon gjorde, men hoppades STARKT att det inte var ännu ett djur hon lekte med. Lite orolig somnade även jag till slut.
Vad hon hade för sig?
Jo, hon arbetade stenhårt på att bita och klösa sönder påsen med foder som stod nere i källaren. Mat är ju alltid gott...
...och visst lyckades hon till slut. I eftermiddags tog jag henne på bar gärning!
Nu är fodret undanstoppat!

Musjakt

I natt har jag jagat mus som katten släppte in och inte tog med sig ut. Till slut fångade jag den i ett gammalt påskägg jag fick tag på. SÅ den här natten blir det STÄNGD kattlucka! Har varit för många djur här inne de senaste dagarna!

Fantastiska dagar

Lördagen kändes inledningsvis som en kamp mot tiden. Men när klockan väl slagit 17.00 var allt klart och jag var redo att ta emot våra gäster. Vädret var på vår sida! Stort, stort tack till vädergudarna! Det blev en jätte fin kväll på alla sätt och vis med fint väder, bra temperatur, trevliga människor och bra stämning. Vi hade en fin ceremoni som följdes av picknick, 7-kamp, prat, skratt, lekande barn, dans och mycket glädje.

Tack alla ni som gjorde vår bröllopsfest till en fantastisk kväll och ett underbart minne.

 

Värdparet hälsar välkomna.

 

 

Söndagen var en riktig bakis-dag. ONT i huvudet och riktigt, riktigt trött. Efter allt städande förgyllde mina kära österrikiska väninnor T och S eftermiddagen och kvällen. Hur härligt som helst att ses igen och att få sitta i timtal och prata och umgås.

Vi skildes bara åt över natten och sen kom de hit igen idag och åt brunch med mig tills det var dags för dem att påbörja resan tillbaka hem.

 

Efter lite Qi Gong på Gunnarsö Camping är jag nu TRÖTT. Det blir att vila några dagar, smälta alla intryck och underbara händelser.


Pirrigt

Det börjar kännas lite pirrigt nu.
I morgon är det dagen D. Dagen då vi firar bröllop :-). Glädjen finns i kroppen precis som stress och hundra tankar på förberedelser och tal.
T sover fortfarande och jag måste säga att det gör mig lite stressad. Klockan är 11.20. Vakna nu!!! Jag behöver dig för att lugna mina nerver! ;-) Men det kommer nog blir bra.
Nu ska jag ta och renskriva vad jag ska säga när jag hälsa gästerna välkomna och inleder vår ceremoni där vi utbyter bröllopslöften. Mina löften behöver också bli klara!
Ingen tid att sitta här och skriva alltså...

Fotspa och avkoppling

En hink med varmt vatten, en härlig aprikosdoftande skrubb från Mary Kay, levande ljus och tonerna av Diana Krall som mjukt omsveper hela rummet. Sakta glider mina fötterna ner i det varma vattnet och en härlig avkopplande spastund har inletts.

 

Två timmar senare är mina fötter lena och mjuka, tårna har fått fint aprikosfärgat lack och jag känner mig så sömning att jag skulle vilja gå och sova.


Oj, vad rent!

Oj, vad rent det är här hemma. Vi har hjälpts åt alla tre att städa. Dammat, torkat, damsugit, svabbat golven och fått handfat och toalett att glänsa. Så duktiga!
Det var länge sedan det var så fint.

Det närmar sig

Nu är det inte många dagar kvar. På lördag firar vi bröllop!

Det ska bli så roligt och jag ser fram emot att träffa alla vänner och släktingar. Man kan säga att det blir genensamma vänner, vänner på min sida och Ts släkt som kommer. Jag känner mig ärad av att få besök både från Alingsås, Västerås och till och med från Österrike.

 

Det är en del att fixa med nu. Idag ska jag försöka få inspiration att äntligen skriva klart mina ”löften” för vår lilla ceremoni. Önska mig lycka till!


Inte som jag tänkt mig…


…men bra ändå!

 

Det blev ingen Qi Gong i dag. Det kom bara en person plus en reporter, så jag ställde in. Trist!! Jag hoppas det blir annorlunda nästa vecka, då vill jag se minst 10 personer!

 

MEN jag har haft en underbar kväll i alla fall. Jag åkte helt enkelt hem och bytte om från kinesiska Qi Gongkläder till västerländsk Mary Kay-dräkt och så åkte jag i väg till Kalmar på Mary Kay konsult möte.

 

Nu känner jag mig glad och inspirerad, jätte härligt! Jag har träffat nya kollegor, fått en massa nyttiga tips och utbytt erfarenheter. OCH jag har prövat nya underbara produkter; Makeup i jätte härliga sommarfärger. Jag vill ha! Och en lika härlig kroppspeeling som gör huden len som en barnrumpa. Eller som en smörkola, som en av kollegorna sa.

Det är första gången på ett år som jag har lust att hålla en hudvårdskurs! Kul :-)

Ny websida. Klar!

Nu alla vänner, varenda kotte som jag känner och alla ni andra också, nu är min hemsida klar!
Gå in och titta!
www.gladaskoldpaddan.se

Kloka ord

”Kom ihåg att framrutan ska var större än backspegeln”

 

Jag lyssnar på en bok om mentalträning ”Det blir alltid som man tänkt sig” av Olof Röhlander. Han skriver så klokt i samband med att lära av sina misstag och gå vidare att jag vill citera. Stämmer ju på allt i livet!


Arbete i skuggan

Jag har ägnat en stor del av dagen åt att jobba med min hemsida. Det har gått så där. Jag håller på och ändrar och en del ändringar har funkat bra medan andra inte ville alls. Efter att ha ändrat på sju sidor och på varje sida bytt ut 7 objekt kände jag mig nöjd. Tills jag tittade hur det såg ut på webben. Ingen av de 49 ändringarna hade sparats. Jag måste ha använt fel metod. Suck! Nu blir det att invänta support och sen på´t igen. Jag vill att det ska se bra ut!

 

Jag har hunnit med att skriva och skicka i väg ett pressmeddelande om Sommar Qi Gongen som börjar på måndag och fixat lite inför den. Så nu hoppas jag att det blir många som kommer och tränar med mig. Tänk så underbart att få träna tillsammans ute i det fria och till och med ha förmånen att stå precis vid havet. Det ser jag fram emot!

 

Vad skönt det är att kunna sitta ut i skuggan och jobba!

 

Nu gör vi kväll, tar fram grillen och en kall öl.

Trevlig helg!


Sommardag

Nu har vi badat alla tre. Det är verkligen underbart att ha en liten pool på tomten. C är som en fisk och har fått jätte bra vattenvana. Han som knappt vågade sticka ner tån i vattnet för bara ett år sedan. Kul att se utvecklingen!


Hmmm

Det har varit en bra dag. Mulet som gick över i sol, trevlig promenad runt dalen med goa L och hennes lilla son som sov så sött i barnvagnen och så fick vi trevliga middagsgäster på kvällen.

 

T fick en idé, ringde grannarna, grillade och fixade till en jätte god måltid. Själv kom jag hem precis innan gästerna, svettig och mör efter den långa promenaden. Lite stretching och snabb tvätt och även jag kunde delta :-).

 

Tyvärr, måste jag säga, fick jag precis besked om att healingkursen jag skulle gå nu i sommar är inställd. Det var för få anmälda. Bara jag, för att vara exakt. Jätte trist! Jag hade verkligen sett fram emot det.

Jag undrar om det finns någon mening med det här? Jag har nämligen inte avbokat hotellet i Stockholm som jag bokade när jag fortfarande tänkte gå kursen där. Är det kanske meningen att jag ska gå den trots allt??? Får fundera på det och se om det finns någon plats kvar.

 

Annars blir det ny kurs här i Oskarshamn i höst. Det är ju det där med hösten… jag har nämligen allvarliga planer på att äntligen göra verklighet av mina tankar på att utbilda mig till coach. Får se hur det blir, men jag tippar på att det blir så. Tänker att jag investerar mig ur min relativa arbetslöshet och brist på inkomst. Ser ut att bli en riktig utbildningshöst!


Sommar hos oss

Så här ser det just nu ut hos oss på
Framsidan:
och på Baksidan:

Det får duga

Nu har vi kämpat klart med färgnyanserna. Det blev inte perfekt, men får duga.
Före:
och efter:

RSS 2.0