Trygghet

Idag har vi, eller C, varit på innebandyträning igen. Det var tre veckor sedan sist och han var lite orolig för att han inte skulle känna någon. Det är ingen från hans klass med i laget. Däremot några från fotbollslaget han är med i. Vi fick prata en del om det igår. Väl på träningen tog det inte många sekunder för än han slog sig ihop med en av fotbollskompisarna och såg ut att trivas. 1,5 timme och några röda glidmärken senare var han jätte nöjd och glad. Tänk vad det är viktigt att känna sig hemma och få känslan av att höra till.

Strålande sol

Vilken härlig dag!

Jag slår upp mina blå och känner att något är annorlunda. Det känns. Först kan jag inte sätta fingret på vad det är det bara finns där. Jag känner efter lite till, det känns bra. Ja… Jag vaknar och är pigg! Och det är ljust! Vad har hänt???

De senaste dagarna har jag vaknat med känslan av att omedelbart behöva somna om. Idag är det annorlunda. Idag vill jag vakna och gå upp. En skön känsla! Jag ler till mig själv där jag ligger i sängen och jag ler mot den nya dagen. En dag med klarblå himmel och sol. Äntligen är det dagsljus ute igen. Det är det som är annorlunda!

 

Nu vill jag ut i solen. Ut och gå i skogen, dra in den friska höstluften och fylla lungorna, känna lukten av löv som sakta multnar och njuta av de vackra färgerna i hösten sprakande palett. Ut och fylla på mitt ljusförråd, le och njuta av dagen.

 

Önskar er alla en underbar helg!


Livet, en kärleksaffär

Skapa en kärleksaffär till livet!

Så heter den bok jag just börjat läsa, som ingår i kurslitteraturen i Coachutbildningen.

Visst är det en intressant och lockande titel!

 

Livet kan ju vara allt möjligt från skratt och glädje till pest och pina, men framför allt är livet kärlek och hur vi än vrider och vänder på det så består livet av relationer. Kärlek och relationer alltså. Jag skulle också vilja lägga till kommunikation, för den binder ihop alltsammans.

Vadå säger du, livet är väl inte kärlek. Pest och pina kan man ju knappast kalla kärlek, eller? Nej, det kan man ju inte, men livets tema är trots allt kärlek, eller som när det är pest och pina, om avsaknaden av eller kanske längtan efter kärlek. Eller rädslan för att förlora kärlek. Så, jo livet är kärlek.

 

Nu ska jag alltså läsa om hur man skapar en kärleksfull relation till livet. Det låter bra!

Det här kommer att bli en personlig resa lika mycket som en yrkesutbildning. Det första jag läst och nu även övat på är att bli medveten om hur jag ger, tar emot, ber om och avvisar uppmärksamhet. Tänka att det faktiskt är så att vi i vissa fall ber om negativ uppmärksamhet utan att ens vara medveten om det. Och tänka sig att vi även avvisar positiv uppmärksamhet. Det är inte så kärleksfullt mot sig själv. Det positiva är att alla mönster vi övat in och som kanske en gång behövdes, de går att ändra till något som passar här och nu.

 

Så låt oss se oss i spegeln och träna på att älska oss själva!

Ge dig massvis med positiv uppmärksamhet. Det är en himla bra start på en kärleksaffär till dig själv och det liv du lever, tycker jag.


Ljus


Nu är det hög tid att börja använda dagsljuslampan jag införskaffat just för den kommande årstiden. Det nöter på mitt sinne att inte få ljus! Jag tycker dimman ute lägger sig även inne i mitt huvud. Och jag gillar inte det.

 

Så, på med den starka lampan! Som enligt tillverkaren ska ge mig en full dagsranson med dagsljus, bara jag sitter vid den 2 timmar om dagen.

Lite länge kan man tycka, men vad gör man inte för att bli piggare? Och vet ni vad?! Jo, 2 timmar går väldigt fort när man sitter framför datorn. Vips så har de bara passerat. Jag har gjort en massa saker men jag vet inte riktigt vad OCH, det viktigaste, jag har samtidigt fått mitt dagsljus.

 

Smile :-)


Avslappning

Alla mår vi bra av att slappna av!
Har just varit och föreläst om just avslappning och ju fler människor jag träffar ju mer övertygad blir jag om att avslappning borde vara del av läroplanen. Det behövs så väl i vårt tidspressade "göra-samhälle".
Våga bara vara!

Lugnt och segt

Killarna är på fotbollscup så här är tyst och lugnt. Jag har svårt att få upp ögonen idag, kanske är det för lugnt? Prövar att komma igång med lite mat. Lunch kan ju vara bra :-)

Klocka är halv tre, så det är på tiden att jag äter! Eller hur?!


Dagens mening

Fläckvis mår jag riktigt bra.
(Gunilla Dahlgren)

Mus i vårt hus

Nu har jag varit på musjakt i natt igen...
Katten tog in en skogsmus. Så söt, men ack så kvick.
Musen var smart och klättrade upp i gardinen och villade bort både katten och mig. Katten gick ut och jag tänkte göra det samma när jag fick syn på musen som satt och tittade uppe på gardinstången. Jag var jätte modig och hämtade vår "fånga-mus-påsk-ägg" som brukar fungera. Sakta klättrade jag upp på skrivbordet och sträckte ut ena ägghalvan mot musen. Den var lite rädd, men kände nog att jag ville den väl för den klättrade över och i ägget. MEN när jag sakta förde ägget nedåt och skulle lägga på andra ägghalvan så kände jag hur mustassar var på väg upp på min hand/arm och då blev jag plötsligt rädd. Oiiii, kom det ur min strupe och ägg och mus föll i golvet.
Jag lyckades inte fånga in musen igen.
Den hittade ett hål  under skåpen i köket och sprang in där. Det kändes inte bra att gå och lägga sig med en mus i huset, men det var inget annat att göra än att lita på att den skulle springa ut av sig själv. Eller att katten skulle ta den, fast det ville jag ju helst inte.
Tillslut somnade jag med stängd dörr in till sovrummet och öppna fönster i huset.

Le och må bra

Leendet är den universella gesten som inte kan misstolkas någonstans i hela världen,
oavsett om du befinner dig i Vita huset eller hos en urbefolkning i djungeln.
Ett leende är också bevisligen smittande och forskning visar att ett leende
frigör endorfiner i kroppen, som skapar en känsla av lust och välbefinnande.
Det finns många anledningar till att le ofta och gärna!
(ur boken Kommunikation och Motivation, av Desirée le Grand Ask)
Jag önskar en riktigt glad helg!

4 personlighetstyper

Jag är jag, men vem är jag? Och vem är du? Varför går det så bra att jobba ihop med vissa människor medan det bara kör ihop sig med andra? Ett sätt att förhålla sig till sig själv och sin omvärld är att försöka förstå och känna igen olika egenskaper och beteenden. Då kan det vara till hjälp att kategorisera. OBS! så länge man inte fastnar i kategorierna!!! Vill jag tillägga.
Idag ska jag läsa mer om de 4 personlighetstyperna som i Häsloakademins litteratur kallas för Eld, Sol, Äng och Hav. Spännande!
"Vem är du, vem är jag..."

Läser och lär

Nu är jag i full gång med studierna. Jag känner mig så glad över att ALL litteratur är intressant! Det måste vara ett gott tecken, tänker jag.

 

Hur mycket har jag inte pluggat i mitt liv och hur mycket har jag inte läst som mer eller mindre fått mig att somna av uttråkning.

 

Härligt att för andra gången i mitt liv utbilda mig i något som verkligen är stimulerande, intressant och kul hela vägen igenom. Det blir bara mer och mer bra :-)

 

Idag har jag bl.a. läst om ”det goda samtalet”. Snart sak jag öva med två klasskamrater. Teori och praktik. Och! Om så där en månad då vill jag öva med er, men mer om det längre fram.


Bilder från 70-tals festen

Jag lovad er bilder på 70-tals kläderna... Så här såg vi ut, haha!
På väg till 70-tals fest med maken. 2011
70-tals fest 2011

Coach-utbildning

I somras slog det mig, jag vet vad jag vill ”bli när jag bli stor”. Jag vill arbeta med personlig utveckling. I onsdags påbörjade jag utbildningen till certifierad coach!

 

Det har varit två mycket intensiva, givande och bra dagar som gett mersmak. Nu väntar hemstudier och övningar tills vi träffas nästa gång i Stockholm. Det är nämligen en distansutbildning.

 

Tack Jessika, som rekommenderade mig Hälsoakademin Europa! Jag hade nog missat denhär utbildningen annars. Det känns jätte bra, precis som du sa :-).

 

Trevlig helg på er alla!


RSS 2.0