Analyserar mig själv

Nu har jag ägnat några timmar åt att lyssna på mig själv. Det är en rätt märklig upplevelse.

Vi har som uppgift att spela in och sedan lyssna och analysera ett av våra coachsamtal. Det är både mödosamt och lärorikt. Och framförallt tidskrävande!

Lyssnandet är alltså avklarat och anteckningar gjorda. Återstår en analys med utgångspunkt från ICFs kärnkompetenser. Men det tar jag i morgon!

 

Nu har jag förtjänat ett härligt pass Qi Gong :-) duktiga jag har gjort så mycket bra idag!


Familjeråd

Ny vecka.
C är här igen och vi startade den här veckan med fruktsallad, hemgjord vaniljsås och ett familjeråd. Det blev mycket bra! Till (speciellt) T och min stora förvåning efterfrågade C mer städning hemma. Det ni! Han tyckte vi kulle hålla lite mer ordning och bädda sängarna. Ni skulle ha sett Ts min, den var obetalbar, chockblandad förvåning. Haha :-)

Vintervitt

Aha, vad bra jag har haft det idag!
Jag har tagit mig ledig och ägnar dagen åt Qi Gong, lyssna på talbok och dricka varm choklad med skummad mjölk, njuta av snön som faller och ja, göra ingenting.
Jag glädjer mig åt att det äntligen känns som vinter och motiverat att ta fram min norrlands-öronlapps-mössa. Det har jag längtat efter. Vi var på promenad i snön, mössan och jag :-)

Skype coaching

Klockan närmar sig tio och det är snart dags för att coacha via skype.

Det är något som jag tänkt och planerat för flera gånger men som aldrig blivit av. Det har blivit telefon istället.

 

MEN IDAG! Idag har jag är första gången coachat med videosamtal via Skype. Det är häftigt hur bra det kan bli :-)

 

Jag önskar er alla en bra och trevlig vecka!

 

Min kommer i huvudsak bestå i coaching, coaching och coaching. Det är slutspurt inför inlämningsdatumet på skolan.



Morgonstund

Det här med morgonstund har guld i mun, det är inte alls min uppfattning. Jag har varit uppe några timmar nu och även om jag kom upp och fortfarande är vaken, så vill jag egentligen bara gå och lägga mig igen. Det är som att senast klockan nio på morgon är det dags att somna om. Nej, morgonstunden är underbarast i djupsömn i sängen!

Söndag

Sol och coaching. Och så bio med maken i kväll!

Omstrukturering

Ibland är det bra att kunna vara flexibel och ändra planerna. Egentligen tycker jag det har gått inflation i ordet flexibel, men jag använder det nu trots allt. För nu behöver jag det; flexibilitet.

 

Jag är så glad över att jag har lyckats få 10 personer intresserade av coaching, så intresserade att de faktiskt vill testa och jag på så sätt får öva. Jag behöver ju denna övning som är en del av min utbildning. Det har säkert inte undgått er att jag även har en tidslimit. 30 timmars coaching ska jag ha klarat av fram till början av februari.

 

Så när mina kära övningsklienter ringer och bokar av eller om, ja då stör det mig! Jag vill ju coacha, jag behöver coacha inom en viss tidsram. Självklart kommer jag fortsätta även efter inlämningsdatumet, men i alla fall. Det är viss press.

 

Hur göra för att inte bli för stressad, för att behålla det goda humöret och en positiv inställning? Det är här ordet ”flexibel” kommer in i bilden.

Genom att vara flexibel och strukturera om går det faktiskt att ta både av- och ombokningar. Jag har ju faktiskt även annat att få klart till detta magiska datum i februari. Läsa, se webbföreläsningar, skriva PM och en rad andra uppgifter. Och tack och lov så finns det många som vill bli coachade!

 

Just nu är jag glad att jag fått tag i flexibiliteten. Det gör att jag förblir glad och positiv :-).

 

Och fram till februari är det ju flera veckor, för att inte tala om hur lång tid det är kvar till 6 mars. Den underbara dag när jag tar examen…


Coachar

Jag coachar för fullt. Ibland går det jätte bra, som igår då det kändes som en coachning ur skolboken :-). Ibland känns det trögt och jag är inte nöjd. Det viktigaste hittills är dock att alla jag har coachat har sagt att de är nöjda!

 

Det är väl lärandes process, det går lite hit och dit. Jag tycker i alla fall att det är jätte kul och spännande och jag vill passa på att tacka alla er som ställer upp som försökskaniner! TOPPEN! Ni anar inte hur värdefullt det är för mig.

 

Som ni säkert har förstått så har jag gått in i en extra aktiv fas i studierna. Det är den här perioden när allt ska bli klart och inlämningsdatumet börjar bli väl synligt och gör sig påmint. Ungefär som ett spöke som buu-ande skräms på natten, det går inte att ignorera.

Och bra är väl det! Nu blir det mycket gjort och jag ser resultat.

 

Vi kan lossas att detta är jag ;-)

 

Dags för nästa övning!


Lugn och ro

Lugnt har det inte varit denna första vecka på året. Snarare tvärt om. Jag la i femmans växel i måndags och har kört hårt. Det fungerar inget vidare för mig att köra hårt, så jag fick tänka om lite grann och lägga in en hel del lugn och ro också. Det fungerar bra :-)
Hoppas att även ni hittat lung och ro och att vi alla får en stor portion av detta hela året ut!
Nu ska jag mysa med C, det är ju lördag kväll. Hos oss betyder det barnfilm och godis.

Gott Nytt År

Vi avslutade 2011 hos kompisar i området där vi bor. Det blev mycket mat, godis och dryck, trevliga samtal och roliga lekar. Barnen kunde springa in och ut och deras ögon tindrade i kapp när de fick med sig en vuxen ut att skjuta raketer och smällare. En trevlig kväll :-).

 

Idag har vädret bestämt sig för att inleda året med regn varvat med snöblandat regn. Vi får väl se det som att himlen berikar oss ;-).

 

Jag avger inga löften men delar gärna med mig av mina önskningar inför detta nya år.

De kan sammanfattas i tre ord: hälsa, energi och framgång i yrkeslivet.

Självklart önskar jag mig fortsatt kärlek och goda relationer.

 

Sen har jag en önskan som omfattar oss alla; ett riktigt positivt, glatt år 2012!

Vart leder oss detta år 2012?

RSS 2.0