Målar

Vi målar huset. Eller rättare sagt, vi målar delar av huset som när vi rev den gamla altan framträdde som rosa streck och vita fyrkanter. Dvs. där väggar och balkarna suttit.

Det är inte helt lätt att hitta rätt nyans på färgen. Det gäller ju att strecken och fyrkanterna smälter in i resten av väggen vilket de bara gör om de får samma färg som resten av väggen. En av de två nyanserna har vi hittat men den andra… SUCK! Jag har varit fyra gånger i färgaffären och det ser fortfarande ut som fyrkanter i väggen. Tur att hon i affären är så tillmötesgående och snäll! Om ni ska handla färg i Oskarshamn kan jag varm rekommendera Fluegers!!!

 

Det är verkligen ”vi”, maken och jag som målar. Jag trodde att jag skulle fixa det här projektet på egen hand för det är inte så mycket, men efter 10 minuters målning fick T ta över. Ont, ont, ont. Sen har vi turats om fast det är mest T som målat och jag som åkt till färgaffären och gissat kulört.

 

Nu blir det film och lite mörk choklad!


Hemma igen

Det blev en fin helg. Vädret har varit medgörligt och det har bara regnat lite grann. I stugan har det varit full aktivitet. Två härliga barn med massor med liv i sig har lekt, skrattat, retats med varandra, fått skäll av de vuxna, gråtit och skrattat igen. Vi vuxna har lagat mat, diskat, bundit kransar, målat, lagat mat, diskat, njutit av solen, pratat, förmanat barnen, lagat mat, diskat och ja, haft en midsommar med familjen.

 

Jag har inte badat. Det var alldeles för kallt. Vid temperaturer under 20 grader badar jag helst inte. Det var bara 12 grader i vattnet, isvatten i mitt tyckte. Då är det bara min syster som vågar sig i. Hur kan hon? undrar jag. Hon kan och hon verkar njuta av det, modiga varmblodiga systern min.

 

Här hemma har blommorna överlevt. Huset och tomten väntar på att bli omhändertagna och som genom ett trollslag hat T och jag återtagit våra invanda roller. Han är uppe halva natten och sover halva dagen och jag håller mig till mer tidiga timmar. På Öland i stugan är det jag som sover länge.

 

Solen skiner och sommaren hälsar välkommen. Dags att gå ut och hälsa dagen!


Snart Midsommar

Ja då är det snart midsommar. Känns som jag har många bollar i luften just nu och jag tror att det blir utmärkt att de får stanna där ett tag. Nu ska jag ha ledigt!

 

Vi åker till Öland i morgon och tillbringar midsommar med mamma, syrran och hennes barn i sommarstugan. Projekt för i morgon blir, handla, baka rabarberpaj, plocka jordgubbar, packa och ta hand om C som är hemma hos oss den här veckan och njuter av att ha sommarlov. Jag tänkte försöka få honom att plocka jordgubbarna som vi sen ska ta med oss.

 

Nu önskar jag oss alla en solig, varm och glad midsommarhelg.

Jag ser framför mig hur det binds blomsterkransar, dansas runt midsommarstänger, äts sill och dricks nubbe ute i naturen. Alla vill vara ute och det känns som det kommer bli en bra helg!

 

Skål ta mig fan! ;-)


Vänner och mums

Tjejerna kom med varsin stor godispåse, så nu har vi haft en riktig mums-kväll. Så mysigt att ha dem här :-) de goda vännerna.

 


Sommar Qi Gong

Det känns som jag vaknat upp och fått idéer och inspiration ingen. Härligt :-).

En av trådarna jag spann i våras och som legat lös har jag nu plockat upp och den är på väg att fästas; det ser ut att bli Qi Gong varje måndag i juli månad ute på Gunnarsö Camping. Det är en jätte vacker plats vid havet som kommer att vara underbar och stärkande att träna på.

Är du i Oskarshamn så kom och var med!

mer info på: www.gladaskoldpaddan.se


Arbetsdag på gymmet

Det blev en dag på gymmet idag. Och en till på måndag. Jag som trodde att jag hade slutat, men det är svårt att slita sig. Roligt att de vill att jag ska komma tillbaka. Jag tror att om chefen fick bestämma så skulle jag jobba en hel del där. Nu kommer jag hoppa in lite då och då, precis som vanligt. Det är bra att ha ett extrajobb! Får se till att det blir så jag mår bra bara.

 



Inte bra men lite bättre

Jag har fortfarande ont i ryggen. Antagligen skulle jag behöva en omgång till hos kiropraktikern, men det blev så himla illa efter förra behandlingen så jag vill inte. Försöker på andra sätt. Igår fick jag tillexempel taktil massage. Jätte skönt!

 

Ibland är det svårt att vara tålmodig!

 

Men det går framåt och det blir bättre och att ha ont tvingar mig att tänka och känna efter, vilket leder till en hel del insikter. Så inget ont som inte har något gott med sig :-).

 

På tal om bra, så har jag hittat en ännu bättre healing kurs. Här i Oskarshamn! Och till en sjättedel av priset på den förra! Så jag byter väg och slår in på denna, känns jätte bra :-).

 

Ska ägna sommaren åt att fundera ut hur mitt arbetsliv ska se ut.

Idag har jag i alla fall fått bokföringen avklarad. Har inte hunnit med, så nu var det två månader att ta igen. Skönt att komma i kapp.

 

Nu ska jag ägna mig åt min älskade man som just kom hem från jobbet :-).


Sovit hela natten

I natt har jag fått sömn HELA natten. Välsignat! SÅÅÅÅÅ skönt!
Ryggen känns bättre och då är allting bättre.
Så jag ser fram emot ännu en ostörd härlig nattsömn.

Förväntansfull

För några år sedan läste jag lite grann om healing. Det var speciellt en bok som fick min uppmärksamhet, men även min skepsis och misstrogenhet. Den handlar om ”Reconnctiv Healing” en sorts teknik-fri andlig form av healing som har uppvisat enastående resultat och som det forskats en hel del på. Jag tyckte då att det lär för bra för att vara sant.

 

I våras såg jag en annons om att författaren till boken kommer till Sverige nu i höst och håller kurser. Jag klippte ut annonsen och hängde upp den på anslagstavlan. Kan ju vara intressant, tänkte jag. Så fick jag av en slump möjlighet att prova på denna typ av healing på en mässa jag deltog på. Det jag upplevde var en stor vila, som att vara i en bubbla. Jag var jätte trött så det var mycket skönt, men… ska det vara allt? Jag hade förväntat mig olika kroppsliga sensationer, så jag blev rätt besviken. Jag gick hem och slängde lappen och konstaterade att detta var ingenting för mig.

 

Men tydligen har både behandlingen jag fick och boken legat där och grott och nu kände jag att det var dags att läsa om boken. För, kom jag på, det är ju faktiskt en enastående upplevelse jag hade. Jag har aldrig varit med om ett liknande lugn på en så stimmig plats. Jag tar emot healing lite då och då, så jag tycker mig ha lite att jämföra med.

 

Nu har jag läst och blivit nyfiken. Jag har länge velat lära mig healing. Det verkar så fantastiskt att få vara ett redskap för positiv läkning. Inte minst vill jag läka mig själv!

 

SÅ, jag letade upp arrangören för höstens kurs och nu har jag anmält mig! Jätte spännande ska det bli. Jag är verkligen sååååå nyfiken.

 

Förhoppningsvis kan jag förmedla healing från och med i höst!


Varför då?

Jag kan ju tycka att när jag nu lagt om kursen, lyssnat på kroppen och mitt kloka jag (själen?), vilat och tagit hand om mig, fått insikter som i går då skulle jag må bättre. Men, nej då, icke. Ryggen har kopplat ett stryptag om mig och ger ingen vila. Puh!

 

Vad är det som händer?

 

Om det är någon högre makt som kan hjälpa, så är jag mycket intresserad av lugn och ro i kroppen, sömn på natten och att må BRA. Ja, faktum är att jag gärna beställer välmående, energi och harmoni samt en helt igenom frisk, stark och avslappnad rygg. NU! Tack.


Nu vet jag!!!

Nu vet jag vad jag ska bli när jag blir stor! Det har funnits där mitt framför näsan på mig hela tiden, men som man säger ”jag har inte sett skogen för alla träd”. Jag röjde upp lite papper idag och där stod det, svart på vitt!

 

Inte ska jag vara butiksbiträde, städa på ett gym eller stå i receptionen på vare sig gym eller camping eller annat. Inte ska jag sitta på en reklambyrå eller någon media- eller informationsenhet heller.

 

Jag ska ju arbeta med välbefinnande och glädje!

 

Utan att jag har tänkt på det har jag skapat ett företag med ledordet ”välbefinnande för kropp och själ”. Jag har i samtal med min jobbcoach suttit och sagt att ”jag vill arbeta med att förmedla glädje, förmågan att tro och lyssna på sig själv och att ge sig själv närig”.

 

Och efter detta kommer vi på de ovan nämnda jobben. Va?!?

 

Inte undra på att min kropp sätter igång att vrålskrika. Tur att jag har den och har lärt mig lyssna! Hur kan man vilja ha sött och sedan söka sig till surt? Det är ju skit knäppt! Snacka om att förledas till de gamla invanda ”så här ska det vara” föreställningarna om att tjäna pengar och starta på nytt. Och, ”att ta det man får” vanföreställningen har gjort sig påmind.

 

Nu ska det bli ändring och gissa vem som ska sätta igång och förverkliga sin dröm! Just det, JAG! Jag älskar känslan av att ha ett mål och det härliga i att arbeta mot detta. För mig är det trygghet och glädje och ett stort lugn och som extra bonus infinner sig arbetslust och kraft.

 

Nu ska jag älska mig själv i en härlig solstol med en god bok och bara mysa över hur bra allt är kommer fortsätta vara.


Vilka härliga dagar!

Solen skiner och det är över 25 grader varmt, vilken start på juni! Jätte härligt sommarväder och jag njuter i fulla drag.

 

Vädret och värmen inspirerar till att var ute och fixa i trädgården. Nu har jag fått upp lite amplar, planerat om och ut perlagoner i fina krukor. Tomatplantorna växer och vill ha vatten liksom krasse och luktärt som jag sått. En av våra Hortensior på framsidan dog så nu har jag satt en fin Klematis hybrid i stor kruka. Hoppas att den kommer trivas! Den fick sällskap av lite lavendel som fungerar som skydd för rotsystemet och vacker kantväxt. Blir så fint :-)

 

Efter allt fixande tyckte jag att jag gott kunde ägna dagen åt att läsa i den nyinköpta badenbaden, så det är precis vad jag gjort i dag. Jag har varit hos kiropraktikern och fått ryggen fixad igen, vilat, läst och ätit jordgubbar och glass. En underbar sommardag!


Fru Johansson

Nybliven hustru, maka, fru och hur lycklig som helst! :-)

 


Vigsel

Idag blir jag Fru Johansson! Det känns faktiskt ganska pirrigt även om jag vet exakt vad jag ger mig in på. Men, mest känns det jätte härligt :-).

 

Solen skiner och det är varmt och skönt ute, en riktig sommardag så här i början av juni. Vi ska vigas ute, så jag tycker att det passar jätte bra. Det är som himlen ler emot oss. Det blir enkelt men fint, tror jag. Jag har sett det framför mig så många gånger och då ser det jätte mysigt ut. Vi ser så lyckliga ut och det känns så bra. Jag hoppas att verkligheten matchar mina fantasier. Det är nog därför jag känner mig lite nervös. Det är förväntningarna som gör det.

 

Hur det än blir så kan jag inte tänka mig annat än att det blir fantastiskt att gifta mig med Tom. Han är kärlek och tillit, glädje och värme. En så fin livskamrat!

 

Jag önskar oss all lycka i världen och universums hela positiva kraft!

 

I kärlek

Malin

 



Det gick ju bra!

Jag har visst inte berättat att det gick bra. Att tala om att jag inte kan jobba på gymmet, alltså.
Jag har mötts av förstående, sympati och välvilja. Och! Jag är välkommen tillbaka :-)
Vilken fantastisk känsla att bli bemött så bra.
Tack!!!

RSS 2.0