Jobbfronten

Mycket är på G. Jag fick praktiken och ev. jobb över sommaren godkänt av Arbetsförmedlingen. Hela 2 veckor praktik. Det är som ett skämt, men, men, om det är inträdesbiljetten till ett jobb så må det vara hänt. Praktik i maj och jobb juli-aug. i receptionen på Gunnarsö Camping.

 

MEN även här ett men. I går var jag på blixtinkallad intervju för ett fast jobb här i stan. Säger inte vad (ledtråd skoaffär), men HÅLL TUMMARNA för mig! Det vill jag ha!


Obalans

Efter en tid av kreativitet och harmoni tycks det nu dags för lite obalans. Magen är inte bra och jag är spänd och ur form. Lilla älskade kissen har inte heller mått bra och matte Malin oroar sig. MEN! Puh, i dag äter hon verkar må bra igen :-). En liten avmaskningstablett gjorde susen. Nu är det bara matte som ska komma i form igen.


Blommor och choklad!

Den är fina buketten kom min underbare man hem med till mig idag. Dessutom fick jag chokladpraliner och rosé vin! Mycket nöjd :-)

Sol & Storm

Härligt väder! Solen skiner och det är 14 grader i skuggan. Vinden har bestämt sig för att fira den med så det blåser halv storm ute. För oss människor betyder det ögon som ler och frisyrer som står åt alla håll. Kroppar som hukar i vinden och nöjda miner när man lyckats ta sig till lä.

 

Jag är ledig idag och det firar jag med en vaccinationsspruta i varje arm. Nåja, det gick bra och solen gör dagen så jag är nöjd.

 

Jag har trotsat vinden och varit ute på härlig vårpromenad och sedan läst och mumsat choklad i solen. Börjar fundera på vad vi ska äta för gott i kväll…


Mus i vardagsrummet

Igår kväll kom Skrållan in med den första musen för denhär säsongen. Och det trots att det var jag som släppte in henne!

 

Jag tittade inte så noga. Hon sprang in som hon brukar och så satte hon igång att leka i vardagsrummet. Efter ett tag säger T ”är det en riktig mus hon leker med eller är det tygmusen?” och så ser han väldigt skeptiskt ut.

 

”VA??!!?? MUS???” är min reaktion. Men mycket riktigt jag hade släppt in katten med en mus in munnen.


Jobbhelg

Jobbar på gymmet den här helgen. Skrållan hade vänligheten att väcka mig kl. 03.30 (första gången) så jag kan säga att jag var tött när jag kom hem idag.
MEN nu har jag stoppat magen full av osbågar, kebabb och mineralvatten, sett en bra branfilm och myst med familjen, så nu är allt bra igen :-)
OCH i morgon är det eftermiddags jobb. Gillar jag alltid bättre ;-) hihi.
Trevlig helg!

Arbete?!

Nu vet jag mer och min förhoppning att bli positivt överraskad infriades. Det var ett bra och långt samtal med tre! stycken trevliga personer.

 

Det visade sig att det kunde bli receptionsjobb över sommaren och det låter ju bra. Det blir som det verkar två veckor praktik, för det har Arbetsförmedlingen bestämt. Vad två veckor nu ska vara bra för. Men det är nyckeln till jobbet så det är bara att se glad ut och nicka.

 

Vad arbetsgivaren tycker om AF nya ide är ännu oklart, så vi får väl se hur det går. Hoppas dock att alla är med på noterna för visst vore det bra med jobb och en inkomst även om det bara är över sommaren. Och vem vet vart det kan leda!

 

Så jag går från försiktigt skeptisk till hoppfull.

 

Följetången fortsätter…


Arbete?

Imorgon ska jag på någon form av anställningsintervju inför en eventuell praktikplats. Det är min driftiga jobbcoach som ordnat. Det är ju bra MEN allt känns väldigt diffust. Det handlar om en månad praktik och sen ev. sommarjobb på en camping. Det är ju inte vad jag tänkt mig på något vis, men kanske är det en öppning och en möjlighet.

 

Jag har ingen aning om vad jag skulle kunna få för jobb. Hon nämnde städning = HUH! Jag AVSKYR att städa! Det är kanske lyx att kunna säga så, men om jag lärt mig något på livets väg så är det att det är meningslöst att göra saker man avskyr. Jag tar mig den rätten. Jag kommer INTE att städa en hel sommar. Inte ens en månad, inte alls om jag får bestämma.

 

Då lät det bättre som hon sa sedan; servering och Qi Gong kurser. Det skulle kanske kunna vara något över sommaren. Vi får se.

 

Jag känner mig försiktigt skeptisk. Känns väldigt mycket nödlösning. Hoppas och ber om positiv överraskning och bra möjlighet.


Bajs

Snösmältningen avslöjade vart katten bajsat i vinter. Usch! Ska ut och se om jag kan plocka bort det. Har införskaffat plasthanske för ändamålet.
Sen blir det att åka till Maxi och handla.

Äggsjuk höna

Jag går här och vanka av och an som en äggsjuk höna. Vet inte vad jag ska ta mig för. Jag väntar och det är jag inte speciellt bra på. Eller rättare sagt jag tycker inte om att vänta för det är, ja det är helt enkelt långtråkigt.

Tiden går fortare när man tar sig för något och det blir roligare när man slutar vänta, men jag kommer inte på något jag vill göra. Så jag väntar. Och har tråkigt.

 

Jag väntar på att älskade mannen min ska komma hem från jobbet.

Jag tror jag kommer slänga mig över honom och inte släppa taget för än han har muntrat upp mig. Det kan han, helt säkert! Han berättar något roligt och så helt plötsligt är det trevligt igen :-)

 

Och nu kära vänner, nu hör jag bilen!

 

Hej då!


Vårkänslor

Solen skiner, snön smälter och fåglarna kvittrar. Det är hur härligt som helst! Det går till och med att gå på vägar och trottoarer utan att halka. Våren är på G!

 

Idag ska vi ta ner jul/vinterbelysningen på altan. Det börjar ju bli hög tid, eller hur!? Haha! Sen får jag nog börja ägna mig åt blommorna. De vill ha ny jord vid den här tiden på året. Och frågan är om jag kanske skulle ta och plantera några frön. Se om vi kan få lite tomater och paprika i sommar.

 

C längtar efter att åka till Kalmar och gå på Leos lekland eller åka till simhallen och katten har kommit på hur man öppnar garderobsdörren och är just i färd med att hoppa i linneskåpet…för att håra ner lakanen. Hmm. Jag får nog sluta skriva nu. Barnen pockar på uppmärksamhet!


Belöning

Tänk, den här har jag blivit tilldelad!

 

Det är en utmärkelse inom Mary Kay som kallas för Go-Give och den delas ut till en person som delat med sig till och hjälpt andra.

 

Det är en ledstjärna inom Mary Kay att berika andra och att hjälpa inte bara sig själv utan även de människor man möter. ”Behandla andra som du själv vill bli bemött”. Därför finns denna utmärkelse (tror jag).

 

Där satt jag i måndags på mötet och lyssnade på vår Sales Director. Hon berättade hur roligt det var att ha ett arbete där det ingick att få dela ut utmärkelser och att nu var ett sådant tillfälle. Den här gången ville hon uppmärksamma en person som verkligen tagit hand om sina kunder och sina systerkollegor och som gång på gång kommer tillbaka efter att ha haft motgångar eller svackor.

 

Jag tror det var ungefär vad hon sa. Jag minns inte riktig för det hon sedan sa kom som en total överraskning; hon sa MITT namn, Malin. Det var riktat till mig!

Med en mun som ett O reste jag mig och gick fram. Munnen åkte fort upp i ett brett leende och jag hade fått något fuktigt i ögonvrån. Jag blev jätte glad och rörd.

Tack så mycket!!!


RSS 2.0