Start vecka

Ny vecka nya utmaningar!
Den här veckan startar terminens två Qi Gong kurser. Det ska bli jätte kul att komma igång och se vilka det är jag ska jobba med under våren. Många gamla elever kommer tillbaka och samlas i fördjupningsgruppen. Det blir premiär! Känns spännande att få utvecklas som ledare tillsammans med utövare som redan har erfarenhet.

Nytt i hallen


Vardagsrummet

Här har vi inte kommit så långt. Gammalt (vänster) möter nya tv-hörnan (höger).

Arbetsrummet

Sakta börjar det ta form och så här ser det ut hittills...

Skridskor

Jag är mör i hela kroppen!

 

Strålande sol och nollgradigt lockade ut oss på skridskobanan i dag. Efter två timmar känns det i kroppen. Det var ju inte i går jag åkte precis. Fast i förrgår... då var det premiär. Första åket på 2 år! Ja, jag är ovan helt enkelt, men även om tiden går så sitter åkningen. Skönt det!

C är nöjd. Han har kört hårt. Tycker det är så kul att åka. Nu sitter han i soffan och myser och längtar till i morgon då han ska på innebandy poolspel. Det LÄNGTAR han till!

 

Så i morgon ska jag vara sportmamma.

Det är i ärlighetens namn rätt trist och tar mycket tid, men väl värt besväret så glad som C blir.



Klar!

Halleluja, jag är äntligen färdig med årsbokslutet!

Bokföring gör mig allmänt galen och stressad och och och… ja, ja nu är denhär persen över. Tack och lov är det ett helt år till nästa gång.

 

Fri :-). Helgen kunde inte börja bättre.

 

Jag har firat med en härlig promenad med (nästan) grannen och hennes lille son och så blev jag bjuden på jätte god GI lunch bestående av marinerad lax och sallad efter promenaden. Toppen!

 

Snart ska C och jag titta på 101 Dalmartiner och äta upp pepparkakshuset och om vi orkar lite vanliga pepparkakor också. Frossa – med andra ord. C är bra på det. Gissar att han kommer att mumsa friskt medan jag knaprar lite lätt. Pepparkakshuset får han ha för sig själv. Usch!

Jag ser fram emot filmen som jag inte sett men velat titta på länge. Hundarna är sååå söta och Glen Close är ju sååå elak – har jag hört alltså.

 

Trevlig helg!


Och en ny dag…

…med bokföring.

Nya utmaningar = stora frågetecken OCH faktiskt några lösningar. Bara att fortsätta så jag får det undanstökat. Det är ingen överdrift att säga att jag verkligen ogillar detta. Ska nog belöna mig med en stor fet semla :-).


Ommöblering

Det går framåt med vår rum-rotation. Idag kom tv och allt tillbehör upp, så nu har vi vårt extra- tvrum i vardagsrummet. Allt för att Calle ska kunna somna tryggt och lugnt. Bortsett från lite finlir så fattas faktiskt bara att gör i ordning Qi Gong rummet - som nu kommer ligga i gillestugan.

 

Nu ska vi inviga nya tv delen av vardagsrummet.


Stööön

Det har varit en arbetsam dag idag med en hel del krångel. Det började med att jag inte kunde koppla upp mig mot Internet. Det problemet kvarstår än, stort SUCK! Sedan har jag suttit framför datorn med bokslutet, så uppslukad av allt detta som jag inte greppar att tiden rann i väg helt utan att jag märkte det. Klockan halv två kom älskade katten och på minde mig om att vi båda två behövde äta.

 

Efter maten beslöt jag mig för att ta en rejäl paus med promenad. Bra beslut! Åter hemma och inne på ”kontoret” hade jag fått nya krafter som gick till att paketera och skicka i väg varor samt till att brottas med datorns internetanslutning så att jag kunde skicka iväg en beställning på nya varor.

 

Jag var tvungen att begränsa mig när det gällde beställningen. Ville ha allt men till det fanns inga pengar. Den stora frågan var: vilka läppstiftsnyanser ska jag ta hem??? I övrig gick det ganska bra. Det nästan rök ur öronen på mig efter allt tanke arbete.

 

Nu har jag i alla fall lyckats få en uppkoppling som höll så länga att jag kunde beställa mina varor – det blev inga läppstift alls – och jag har handlat för mer pengar än jag har. Inte bra! Nu gäller det att sälja!

 

Arbetsdagen slut.


Nytt på makeup-fronten

Jag är just hemkommen från årets första Mary Kay möte. Inspirerad som alltid när jag träffat kollegorna. I kväll presenterades den sprillans nya foundation kollektionen och en massa nya läppstifts nyanser.

 

Läppstift är så kul! Jag trodde aldrig att jag skulle säga det, men det är som smågodis. Jag vill ha allt!

 

Lite jobbigare är det med en helt ny foundation serie. Allt det gamla ersätts. Inte bara formulan utan även färgskale-systemet blir nytt. Det blir mycket att lära om!

 

Det verkar vara en BRA ny produkt. Den gör förståss det ett foundation ska, täcka och grunda men den kan så mycket mer! Den är anpassad efter hudtyp med tex. mattade egenskaper för fet hy, den ger fukt och inte minst den motverkar ålderstecken. Snacka om en mulitprodukt! Verkar dessutom vara mycket dryg.

Ett litet plus är också en härlig pensel som man kan köpa till och lägga på foundationet med. Inget kladd mer!

 

Är det någon som är sugen på att prova, så hör av er! Jag behöver öva in de nya nyanserna och det gör jag bäst när jag kan testa på någon av er. J

 

Nu… dags för sängen. Imorgon ska jag påbörja årsbokslutet. SUCK! Tycker inte om! Bläää!


Nya tv-uttag

Det bankar och drar uppe på taket. Skrållan har utforskat vinden och jag får hjälp av ett proffs att få ny antennkabel och nya uttag för tvn. Det är ett led i omflyttningen, så att vi kan sitta uppe i vardagsrummet och titta på tv och Calle kan somna utan att få ont i magen.

Det blir 3 uttag. Ett där vi redan har tvn idag, ett i Calles rum (där det nu bara sticker ut en sladd som våra föregångare hade dragit) och så ett helt nytt i vardagsrummet.

 

Själv ska jag ta och montera ihop min nya skrivbordsstol och lägga in en matta i ”nya” arbetsrummet. Sen är det bara lite finlir kvar i det rummet! Dags att flytta upp tv-soffan och fixa i ordning tv-delen av vardagsrummet. När det är klart är det sen dags att ta tag i gillestugan och förvandla den till Qi Gong rum. MEN först stolen. Ett steg i taget :-).


Packa ner packa upp

Nu är Qi Gong rummet tömt och det är dags att packa ihop och flytta på arbetsrummet. Varför har jag så många böcker???

Ommöblering

Julsakerna har plockats bort och det är nydammat och fint. T sliter med dammsugaren och själv tar jag en paus. Det behövs. Vi ska vila båda två, ladda inför kommande ansträngning. Det är ommöblering på gång.

 

Vi ska byta plats på tre rum så det blir en del att göra. Mitt arbetsrum blir tv-rum, tv-rummet i gillestugan blir Qi Gong rum och Qi Gong rummet kommer att förvandlas till arbetsrum. En ordentlig rockad med ordentligt mycket att släpa runt på.

Det kommer bli jätte bra!


Nya Qi Gong kurser!

Nu är det snart dags för nya Qi Gong kuser!

 

Den här terminen bjuder på en grundkurs och en fördjupningskurs i medicinsk Qi Gong enligt Biyunmetoden.

 

Grundkurs i medicinsk Qi Gong:     Start v. 5!

Mjuka enkla rörelser som utförs under avslappning och mental fokusering hjälper dig att må bra och bli full av energi.

QiGong motverkar stress och spänningar. Stärker leder, senor och muskler och även immunförsvaret.

Qi Gong lindrar och motverkar smärta och balanserar kropp och själ.

 

När: Onsdagar kl. 17.30 – 18.45.

Plats: Peters Rörelsecenter. Formareg. 1, Oskarshamn.

Kostnad: 950 kr inlk. träningsCD och bok.

Omfattning: 10 gånger

 

OBS! Första gången, 2 feb., är en ”Prova på”.


Anmälan senast 27/1!

 

Fördjupningskurs i medicinsk Qi Gong      Start v. 5!

Förkunskaper: Grundkurs i medicinsk Qi Gong

Vi fortsätter träna och fördjupa våra kunskaper. Vi kommer även att lära oss mer om Stilla Qi Gong och känslornas inverkan på vårt välbefinnande.

10 gånger.

 

När: Onsdagar kl. 19.00 – 20.00.

Plats: Peters Rörelsecenter. Formareg. 1, Oskarshamn.

Kostnad: 700 kr

Omfattning: 10 gånger

 

Anmälan senast 27/1!

 

 

Varmt välkomna!

 

www.gronadraken.nu


Ny lampa

Tillskott till Qi Gong rummet!
Jag hittade en affär med massvis med Kina-grejor. De hade dessutom utförsäljning så jag passade på!
Den här ska upp i Qi Gong rummet tillsammans med en fin akvarell tavla och lite annat.

Mina nyårsönskningar

Riktigt, riktigt god hälsa

Kraft och energi

Glädje i massor

 

Tack på förhand!


RSS 2.0