Plantera

Dags att ta hand om födelsedagsväxterna. Idag ska jag se om vi kan få ner åtminstone en av de två buskarna. Blir kul! Det kommer bli såååå fint :-)

 


Lite mer och lite mindre

Jag var inne i skoaffären och lämnade nycklarna i dag. Passade på att fråga lite mer, fråga vad som egentligen hände. Så nu vet jag lite mer…

 

Det verkar som om det var ryggen som skrämde. De snappade upp att jag haft ryggproblem och tolkade det som att tyckt det var tungt att jobba i blomsteraffären (där jag var för 2 år sedan).  Det räckte.

 

Det svider fortfarande men lite mindre nu.

 

Nu vill jag gå och lägga mig och sova riktigt gott, vakna till en ny dag med nya möjligheter och sedan hitta en inkomstkälla som passar mig. Skönt att veta att jag passar in på andra ställen och att det finns andra som uppskattar mig och det jag gör.

 

God natt!


Avskedad

Oj, vad det känns konstigt. Jag fick sparken.

Jag hann jobba 13 timmar. Snacka om att jag måste ha gjort ett dåligt intryck!

 

De tyckte helt enkelt inte att jag passade som försäljare i butik. Om jag förstod det hela rätt så tänker jag för mycket, ”har för mycket i huvudet” sa han dvs. är överkvalificerad och de tror inte att jag kommer att trivas med att stå bakom kassan. Jag har visat för lite intresse för skorna och mode i allmänhet och tagit för lite initiativ. De var också oroliga för att min rygg inte skulle hålla för stora leveranser (vart de nu fått det ifrån) och att jag inte skulle klara av att hantera mycket kunder.

 

Och jag som trodde att det gick ganska bra. Lite trögt kanske. Jag har känt att jag varit lite väl mycket på lagret och märkt och packat upp skor (Fast det hör ju till och jag blev obedd att göra det. Och jag gjorde det med glädje.) Jag ville ut i affären nu, sätta fart. Men jag tänkte att jag börjar försiktigt och ser och lär. Var det det som var felet kanske?

För trist måste jag ha verkat!

 

Något måste ju ha hänt. Efter andra dagen sa de ”det här blir bra, vi kommer att bli ett bra team!” och nu en arbetsdag och en helg senare ringer andra chefen och ber att få tala. Avsked på telefon. Det har jag aldrig varit med om. Jag har faktiskt aldrig någonsin fått sparken. Visst det var en provanställning som upplöstes, men det är väl samma sak, eller?

 

Min kära T sa till mig att ”det finns inget du inte kan göra”. ”Vill du något så genomför du det också. Det är egentligen bara du själv som sätter gränser för vad du kan.” sa han.

Ville jag inte tillräckligt den här gången? Kanske väcktes mitt interesse inte tillräckligt? Jag kände mig entusiastisk till och med över att sätta prislappar på skor. Fast kanske inte lika efter två dagar med huvudet i skokartonger och klisterlappar i händerna, men dock intressant. Jag tyckte mest det var mycket nytt att få på plats och jag kände att jag behövde någon dag till innan jag var varm i kläderna.

 

Hur som helst så fick sig mitt ego en liten smäll. Jag får smälta detta en stund. Får se vad jag ska hitta på nu.


Sömnig

Jag sov till halv tolv idag. Ja, inte i ett streck för jag var upp vid fyra och vid nio, men sedan somnade jag om och oj, vad gott jag sov. Det är svårt att vakna faktiskt.

 

Mamma har just åkt vidare till Öland och jag tänker utnyttja det fina vädret till att tvätta av altanen. Snön och alla luftföroreningar har lämnat sina sår.

 

Det var trevligt att träffa mamma igen. Vi har inte setts sedan i somras, så det var på tiden. Jag är på sätt och vis en motsträvig dotter. Jag trivs så bra hemma att jag ogärna åker upp till Stockholm och hälsar på. Jag väntar tills mamma kommer hit. Men jag tror det är ok i alla fall är det som det är.

 

Nu ska jag ut i solen!


Härligt

Vilket vårväder!

Det känns verkligen som helg. Sol, fågelsång och lagom aktivitet.

Mamma är på besök och vi har varit inne i stan en sväng och shoppat lite. Det blev ett par fina vår/sommarskor till mamma inköpta på min nya arbetsplats. Kul!

Sen har vi pysslat i trädgården. Katt en springer lyckligt in och ut och allt är frid och fröjd.

Det blir ingen traditionell påsk middag idag utan vi tar fram grillen och bjuder på fläskfilé och potatissallad.

 

Det blev mycket över av potatissalladen från igår. Vi firade min 40 årsdag med släkt och vänner och jag hade laddat ordentligt med mat. Det blev en jätte trevlig kväll. Tack alla ni som var med! Fina presenter fick jag J och många goa kramar.

 

Nu pockar familjen på uppmärksamhet och magen kurrar så jag avslutar med att önska

Glad Påsk!


Födelsedag

Jag blev väckt med frukost på sängen i morse. Min underbare man kom in med bricka och skönsång, vilket är lite extra speciellt eftersom han i normalfall inte sjunger alls.

Jag har fått massvis med gratulationer på Facebook och både kort och presenter i brevlådan.

Känner verkligen firad fast klockan bara är 11 på förmiddagen :-)

 

Nu ska jag ge mig själv lite födelsedags Qi Gong och i eftermiddag blir det jobb i skoaffären.

Det går för övrigt bra. Blir tredje dagen idag. Har drömt om skor halva natten – haha.


Sol, gardiner och oväntat besök

Vårväder! Solsken och 16 grader, lite vid som rör i trädkronorna och fåglar som kvittrar i kapp. Det har varit en hälig söndag.

 

Mot slutet av dagen fick jag lite nog. Jag lämnade nämligen den härliga luften och ställde mig i källaren och strök gardiner som behövde komma upp i de nyputsade fönstren. Man kan ju fråga sig varför i all sin dar jag väljer just denna soliga söndag för gardinjobb men det har sin förklaring. Jag antar att alla som känner mig bättre förstår att jag inte utan vidare ägnar mig åt hushållsarbete när jag kan vara ute och läsa en bok i solen. MEN. Javisst, ett ”men”, jag har ju snart födelsedag och väntar hem gäster och då vill jag ha gardiner i fönstren. Veckan som kommer har tillräckligt många programpunkter, så det fick lov att bli gjort idag.

 

Lite för tråkigt och lite för mycket på en gång och Malin tappar humöret och mulnar. Tack och lov var jag precis klar med det nödvändigaste och kunde ringa en vän för lite uppmuntring. Men jag undrar jag om inte mina mörka tankar framkallade nästa obehagliga överraskning…

 

När jag efter en tur till min vän återvänder hem möter mig katten i dörren. Jamar och stryker sig och visar att jag ska med till köket. Hon är sugen på mat. Det är bara det att i dörröppningen till köket ligger hennes förrätt. En….jo, det är en…., en orm! Mycket liten visserligen, men efter närmare betraktelse visar det sig helt klar vara en liten orm. Det är en kopparorm får jag reda på.

 

Jag är RÄDD för ormar! Ormen ligger helt stilla, så jag tror först att den kanske är död. Det är den inte. Den RÖR sig. Fast bara väldigt lite och långsamt.

 

Det hela slutar lyckligt med att grannen ca. 200 m bort, som även är C kompis pappa, kommer över och bär ut ormen på en skyffel och släpper den i skogen igen.

 

Medan jag torkar upp blodet jag sedan fann på köksgolvet tänker jag på att katten det senaste dygnet tagit med sig 3 möss och en liten orm hem och in och jag inser att det här med kattlucka nog inte är så lämpligt hos oss.


Temakväll Avslappning

I kväll blir det föreläsning om avslappning sett ur allmän vinkel och ur Qi Gong perspektiv. Vi ska pröva att använda oss av Stilla Qi Gong som metod att slappna av och hämta kraft.

 

 

Det ska bli jätte spännande och det känns lite pirrigt. Kommer det slå väl ut? Har jag planerat allt bra?

Vi kommer vara hemma hos mig i mitt fina Qi Gong rum, så nu ska jag ta och städa och fixa i ordning. Det kommer 8 personer i kväll.

 

 

Jag tycker det är mycket bra respons med tanke på att jag inte gjort någon reklam annat än skickat ut mail och noterat föredraget som event på facebook. 10 anmälningar har jag fått och två återbud.

 

 

Så håll tummarna för mig och så önskar jag oss alla en härligt avslappnad kväll!



Önskelista

 

Bok om katter – hur man sköter om dem, deras språk osv.

Må-bra saker/behandlingar

Smink/Makeup kurs för att lära mig mer

Systemkamera (digital) med bra objektiv

Bjuden på mat – tex. asiatiskt hemma, sushi, Påskallaviks Värdshus…

Blommor att plantera i ute-krukor

Mattor – till hallen nere, groventrén, mitt rum

Utemöbler och solstolar

Kläder:

Byxa i snickarbyxa-modell tex. jeans

Skinnjacka sommar

Sommarjacka

T-shirt – alla färger bara den går långt ner som att stoppa ner i byxan

Långärmat i t-shirt material – alla färger, så lång att det går bra att stoppa ner i

byxor.

Blusar/Tunikor/Tröjor

m.m.

Skor och ev. matchande väska FÄRGGLATT! Enfärgat eller mönstrat

Karamell/kakfat på fot med kupa – behöver inte vara stort i diameter

Kakfat i flera våningar

Nytt styre till cykeln

Eller annat kul och fint :-)

Glad

Idag är jag en riktigt glad Malin.

Jag har fått jobb på Skoplejset, en skoaffär här i Oskarshamn. Det blev visserligen inte en hel tjänst, men dock 10 timmar i veckan. Det känns jätte kul! Fin affär som jag gillar och trevliga ägare, så jag känner mig hoppfull. Vem vet vad 10 timmar kan leda till.

Blir alltså inget med praktik och sommarjobb.

 

Sen har jag fixat med ett domännamn och webhotell så nu blir det till att bygga websida. Också jättekul! Det blir så bra att ha en egen sida kopplad till mitt eget företag. Den kommer att heta www.gladaskoldpaddan.se. Och syrran har lovat att hjälpa mig göra en logga. Toppen!

 

Jag har fått så många nya bra och roliga idéer sedan jag var på RESAN-sessionen för några veckor sedan. Kul när man kan måla världen i glada färger och optimism.


Söndag

Kravlade mig ur sängen lite för tidigt för att skjutsa C till innebandyn.

Träningen är en och en halv timme lång och det är hel tråkigt att sitta och vänta. Visst kan man åka hem emellan, men man hinner inte göra så mycket innan det är dags att åka tillbaka och C vill helst SE att man är närvarande. Han är ingen spontan person direkt. Väl där tog jag mig i kragen och gick en promenad. C protesterade lite men han kan få öva lite tycker jag. Jag var borta 30 min. så jag fanns ju på plats större delen av tiden och det gick så klart jätte bra.

 

På eftermiddagen fick jag vårkänslor och gick ut och klippte träd och pysslade i trädgården. Sen fick jag för mig att jag skulle baka scones och nu känns det som att det är dags att luta sig tillbaka i en skön fåtölj. Synd att jag satte på en maskin tvätt som nu väntar på att hängas. Men det går ju fort.

 

Hörs nästa vecka! Haha :-)


Skönt

Skönt

Lugnet sprider sig i kroppen och allt slappnar av. Känslan av behag och välmående infinner sig. Det är verkligen skönt att fatt bra beslut!

 



Fredagsmys

Jag blev bjuden på mat och gott vin när jag kom hem från jobbet.
Nu blir det fredagsmys med C medan mannen min sover. För hans del blir det till att jobba natt hela helgen.
Trevlig helg!

RSS 2.0