Måndag

Sista dagen i februari, första dagen i veckan. Det är som livscykeln; avslut och början.

 

Den här veckan väntar lite av varje. Det är allt ifrån MaryKay konsultmöte och Qi Gong till arbetsförmedlingen och fotboll med C.

 

Jag kommer hålla tre stycken små anföranden eller miniföredrag den här veckan. Det första i kväll och det handlar om foundation. Vi har alltså MaryKay konsultmöte ikväll och då är det min tur att hålla i en del av utbildningen.

 

Sedan kommer jag mest prata Qi Gong. Det ska handla om vad som händer när man tränar Qi Gong, vilka effekter man får osv. och så ska jag fortsätta prata om känslornas betydelse för hälsan. Och så ska vi naturligtvis träna Qi Gong.

 

Jag börjar med egen träning! NU!

 

Trevlig vecka :-)


Utlovade bilder 2

Och så här ser det ut i gillestugan / Qi Gong rummet:
och så gästrumsdelen...

Utlovade bilder 1

Ny designade lampan!


Helg igen

Så var det helg igen. Mannen min arbetar så jag rår mig sjäv. Jag tror det får bli en hel del inredning i helgen. Det är ju en del som står och väntar på att bli klart efter vår stora rum-rotation.
Jag ska ta ett kort på den ful kuliga lampan vi gjort idag. Det blev jätte bra!
Jag köpte två bordlampor som T hjälpte mig att sätta ihop till en taklampa. Bild kommer i morgon :-)
Qi Gong rummet i gillestugan blev klart idag, så det kommer bilder på det med.
Nu är det dags för sängen och en god bok. Natti!

Bokföring

Så var det bokföringsdags igen. Det finns få saker som är så sköna som att avsluta en dag med bokföring. Jag tragglar och kämpar alltid med bokföringen, så även idag. Nu är allt inknåpat i bokföringsprogrammet, alla ändringar gjorda och, halleluja, det stämmer.

 

JAG ÄR KLAR! SÅÅÅÅ HÄRLIGT!

 

Jag är riktigt duktig och väl värd en ordentlig belöning :-).


Stilla

Det är tyst i huset, stilla. De andra sover. Till och med katten har rullat ihop sig bredvid T och somnat. Hon håller min sängplats varm :-). Det är sällan jag har en sådan här stund så här sent på kvällen. Jag är oftast för trött.

 

Men nu sitter jag här framför datorn och känner hur det pirrar i magen av lugnet och friden. Så har det varit så länge jag kan minnas. När jag upplever stillhet pirrar det på ett speciellt sätt i magen. Det är både konstigt och skönt och förmodligen ett sätt att slappna av.

 

Det är de här stunderna jag hinner i kapp mig själv. Allt stannar upp och jag njuter av att vara ett med universum. Stilla.

 

Det är i stillheten det mesta händer. Faktiskt! Det sker utan att vi behöver göra någonting åt det. Bara vara och vips så har det skett. Jag tror det handlar om att överlämna sig helt och känna tillit. Vi är alla mitt i livets flöde. Hela tiden burna av den där oändliga kraften vi kommer ifrån. Vardagslivets alla bestyr gör att vi lätt glömmer bort det. Vi hinner inte känna efter och glömmer att det är så. Tappar tron och börjar kämpa.

 

Det kostar mycket energi att leva som de flesta av oss gör. Tänk vad vi anstränger oss för att uppnå och för att förhindra en det ena en det andra. Jagade av egots alla bilder och dramer.

Det är därför det är så otroligt skönt att landa i stillheten då och då. Komma tillbaka till sig själv och till insikten att allt ordnar sig.

 

Det viktiga i livet är våra relationer, kärleken och kärleken bor i stillheten. Den försvinner aldrig. Skönt va?!


Knepigt

Jag undrar varför jag sedan jag kom hem till Sverige för snart 9 år sedan alltid hamnar mellan stolarna. Jag menar är det inte ett klart ”NEJ” så säger de ”ja, MEN…, så du kan inte ta del av den här hjälpen”. Jag talar om myndigheter.

Den här gången är det arbetsförmedlingen som bytt regler. Det innebär att jag bara mot hård prövning av chef kan få en praktikplats. För nu måste det sparas och det görs bäst på mig. Tydligen.

 

Och varför vill jag ha en praktikplats när man kan söka riktiga jobb? Jo, för att det är nästan 10 år sedan jag arbetade heltid. En lååååång period av sjukdom har gjort att jag inte alls vet vart jag står och arbetsgivarna ännu mindre. En praktikplasts skulle kunna vara en väg in i arbetslivet. Ett sätt att testa gränserna utan att någon förlorar på det. Och ett sätt att få ett kvitto på att jag kan, att det går att anställa mig.

 

Vi får se hur det går. Jag har prata med chefen och jag har god hjälp av min jobbcoach Annika :-).

Vi har en idé! Det är alltid något.


Känslors betydelse för hälsan

I morgon ska vi på Qi Gongen börja prata om känslornas betydelse för vår hälsa. Det kommer bli en serie små föredrag om de olika känslorna och vad och hur de påverkar kroppen. Allt utifrån den traditionella kinesiska medicinen.

 

Alla känslor behövs! De finns där för att kännas. MEN alla känslor är skadliga när de blir allt för kraftiga och långvariga. Överdrivna. Överdrivet starka känslor skapar obalans och ohälsa säger man inom den kinesiska medicinen.

 

Vi börjar med känslan rädsla.

 

 

Och jag hoppas att jag är tillräckligt frisk till dess!


Klagosång

Ska jag skriva något i dag blir det en klagosång över sprängande bihålor, svullna slemhinnor i näsan så att den känns som en boll, snor och hosta.

 

Jag tror jag nöjer mig med att tycka lite lagom synd om mig själv och längta till bättre dagar.

 

Vi hörs!


Kallt

På något vis har värmen slagit bakut. Ute blåser det så det yr, det snöar och är kalt. Temperaturen har dykt från 5 plus till lika många minusgrader. Ruskväder! Tyvärr har inte vår värmepanna registrerat denna förändring. Ja, eller så har den det men vägrar att bry sig. Den har i stället bestämt sig för att ta semester och stänga ner. Helt. Alla element är kalla. Inte en gnutta värme. FY TUSAN säger jag!

 

Jag har i alla fall tur som bor i ett hus med öppen spis i gillestugan. Hit har jag dragit mig tillbaka under eftermiddagen och kvällen. Jag, katten, en sprakande brasa, härlig filt med ärmar (!), en termos full med ingefära-honugs-te och en trave med tidningar; det är så det sett ut i mon gillestuga i dag. Ljuden har blandats av eldens knaster, mina hostningar och tidningsblad som vänds. Faktiskt riktigt mysigt. Och varmt!

 

Snart väntar tv med sambon. Vi ska se Let´s Dance och äta chips och bröd och ost och vindruvor. Mums!


Sjuk :-(

Blev trots allt sjuk. Hostar så det skär sig i bröstet. Jag började morgonen med rejält näsblod. Jag kan ärligt säga att jag HATAR näsblod. Jag blir helt skärrad. Där har jag en massa irrationella känslor som löper amok med mig. Det känns som det blöder så mycket och det tar så lång tid innan det slutar. Fy sjutton! Som tur var hade jag blodstoppande vadd hemma och den hjälpte.

 

Det känns extra trist att bli sjuk denhär gången eftersom vi skulle åkt upp till Stockholm på 50 års fest och träffat tjocka släkten över helgen. Jag hade till och med köpt silvrigt nagellack (som ni vet). Ja, ja inte mycket att göra åt. Nu får jag kurera mig.


Qi Gong i kväll

Vaknade med repig hals som irriterar och kliar. Jag får hoppas att kvällens Qi Gong kurser hjälper mig att vända halsontet till frisk hals.
Två härliga grupper möter mig i kväll. En nybörjar grupp och en fortsättningsgrupp.
Längtar!
Det är den här känslan jag vill ha :-)

Lördag

Ett viskande i mitt öra: ”Malin, kan inte vi få lite godis?”

 

Jag sitter på golvet och klappar katten när den låga rösten pustar fram sitt önskemål. Ett par hoppfulla ögon ser ner på mig. Jag gillar inte ständigt godisätande men det är ju lördag. Jag inser listigt att jag kan utnyttja sötsuget. För är det något jag ogillar ännu mer så är det tv-tittande när C äntligen har en kompis hemma. SÅ jag vilkorar godiset; ”Om ni stänger av tv:n ska ni få lite godis”. Aldrig har väl tv:n stängts av så fort!

 

Nu räknas det godisbitar. Det är viktigt med total rättvisa! StarWars legot åker fram, det leks och äts och alla är nöjda.


Silvernaglar

Har just testat ett nytt nagellack. Silverfärgat med metallglans!

Jag ska nämligen på 50-års fest nästa vecka med vinter vit/silver tema.

Så här ser det ut:

 

Trevlig helg!


Hudvårdskväll

Ikväll är jag inbjuden till en tjejträff för att i egenskap av Mary Kay konsult visa hur man på ett bra sätt kan ta hand om sin hy. De ska få göra en enkel men effektiv ansiktsbehandling, en sån´ som passar för varje dag om man vill. Och så ska vi ta hand om våra torr vinterhänder så att de efteråt kommer att kännas lena som hos en baby.

 

Ska bli riktigt kul! Det är nog ett år sedan jag hade en s.k. hudvårdsklass senast. Lite spännande. Jag tänkte testa Mary Kays helt nya foundationserie på tjejerna också. Blir övning för mig!

 

Så snart är det dags att byta sladdriga mysbyxor mot kjol och kavaj. Få ordning på håret och fixa till ansiktet. Jag tror jag kommer känna mig piggare bara av att se mig i spegeln!


RSS 2.0